Machiaj & Cosmetica

#fond de ten #frumusete #ten gras #ingrijirea tenului # cum alegi fondul de ten

Cum alegi fondul de ten perfect pentru tenul gras

Tenul gras are nevoie mereu de o ingrijire speciala. Pentru a nu accentua si mai mult efectul lucios al pielii grase sau pentru a nu favoriza aparitia cosurilor, acest tip de ten trebuie tratat cu produse cosmetice speciale, mai ales in ceea ce priveste fondul de ten. Totusi, vestea buna pentru persoanele care un ten gras este aceea ca aceasta nu arata semne timpurii de imbatranire. Iata totusi cateva trucuri si sfaturi de machiaj pentru tenul gras:

1. Ingrijire naturala

Inainte de a gasi cel mai bun machiaj pentru tenul gras, cel mai bine ar fi sa folosesti niste remedii simple si naturale de a obtine o piele frumoasa. Mai intai de toate, este foarte important sa bei cel putin opt pahare de apa pe zi. Acest lucru va ajuta la pastrarea unei pieli hidratate si va ameliora si stralucirea inestetica. Poti aplica pe fata si suc de castravete pentru a mentine nivelul optim al ph-ului.

2. Tipuri de fond de ten pentru tenul gras

Pentru tenul gras cele mai bune fonduri de ten sunt cele stick. Acestea se aplica usor si au o actiune indelungata. Ai grija fondul de ten pe care il alegi sa fie cu un ton mai deschis decat pielea ta.

Fondurile de ten minerale sunt de asemenea foarte bune pentru tenul gras. Acestea nu sunt insa recomandate in sezonul rece doarece tind sa usuce pielea, astfel ca ea va capata un aspect uscat in unele zone, iar in altele lucios si gras.

Fondurile de ten pudra sunt perfecte pentru tenul gras. Fata de fondurile de ten lichide, acestea sunt mult mai eficiente cand vine vorba despre absorbtia excesului de sebum.

3. Ai grija cum aplici fondul de ten

Daca ai un ten gras, nu aplica fondul de ten cu degetele. Foloseste un burete special, pentru a evita raspandirea uleiului pe fata. Opteaza, de asemenea, pentru fonduri de ten mate, decat pentru cele cu textura usoara si medii.

Pentru tenul gras, cele mai bune fonduri de ten sunt cele care contin dioxid de titan, protector de soare natural. Evita insa produsele care contin alcool si alegele pe cele care au in compozitie caolin, substanta ce previne aparitia uleiului in execes.

Oxidul de zinc este cel mai bun ingredient al unui fond de ten perfect pentru tenul acneic, deoarece este antiinflamator. De asemenea, asigura-te ca fondul de ten pe care il alegi contine sericit, substanta ce reduce aspectul porilor mari si absoarbe excesul de ulei.

Sursa foto: indulgy.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare