Machiaj & Cosmetica

#bronz #autobronzant #crema #dana sota #concurs #frumusete #frumusetea se invata

Crema autobronzanta – un bronz perfect in orice anotimp

In sezonul rece nu ne mai putem bucura de bronzul pe care il obtinem cand stam la plaja, iar solarul nu este tocmai cea mai sanatoasa solutie, potrivit specialistilor in dermatologie. Insa, exista cremele autobronzate care, pe langa o piele frumos si uniform bronzata , ofera si o hidratare intensa.

Ce este autobronzantul?

Autobronzantul este o crema care are rolul de a pigmenta culoarea pielii. Acesta se gaseste in comert sub forma de crema, spray sau gel si dureaza timp de 3 – 4 zile, in conditile in care nu iti exfoliezi pielea.

Cremele autobronzante nu provoaca leziuni la nivelul pielii (cum se intampla in cazul solarului sau dupa expunerea excesiva la razele soarelui) si sunt recomandate de catre medicii dermatologi, chiar si pentru folosire indelungata. Produsele sunt usor de folosit si pot oferi instant un aspect bronzat.

Alegerea autobronzantului

Daca ai o piele deschisa si iti doresti un bronz intens, nu te arunca spre cea mai inchisa nuanta care exista pe raft. Din contra – trebuie sa o alegi pe cea mai deschisa (eventual medium) si sa ajungi la un bronz frumosi si uniform dupa mai multe aplicari (in jur de trei).

“Multe companii cosmetice au deja produse speciale pentru fata si pentru corp. Cand va decideti sa cumparati astfel de produse, este bine sa fie ambele din aceeasi gama, iar culoarea finala sa fie asemanatoare. In general eu prefer ca fata sa fie cu un ton mai deschisa decat restul corpului, culoarea ei ajunstandu-se prin machiaj  cu pudre bronzante, absolut esentiale pentru un ten estival” , spune Dana Sota in cartea sa, Frumusetea se invata.

Pasii dinaintea aplicarii

Pentru inceput, este nevoie de o exfoliere  a pielii in timpul dusului. Fie ca utilizezi o crema abraziva sau un burete special, pielea ta va avea dupa aceasta operatiune un aspect mai neted. De asemenea, pielea va fi mai fina, mai moale si lipsita de celule moarte sau impuritati. Este indicat sa insisti in zona genunghilor si a coatelor, pentru ca este un loc care se usuca foarte tare.

Imediat dupa gomaj, trebuie sa aplici o crema hidratanta (nu grasa) pe intreaga suprafata a pielii tocmai pentru ca dupa aplicarea autobronzatului, pielea ta sa aiba o culoare uniforma, lipsita de pete sau dungi maronii.

“Daca aplicati produsul pe fata aveti mare grija la sprancene si la zona unde incepe parul, deoarece aici se poate strange produs si pot ramane pete”, sugereaza Dana Sota.

Dupa aplicarea cremei hidratante, este indicat sa astepti pana aceasta intra in totalitate in piele. Numai dupa aceea te poti da fara nicio grija cu  produsul autobronzat.

“Eu incep aplicarea produului de la picioare, avand grija de genunchi pe care ii indoi atunci cand ajung in dreptul lor. Pe talpi aplic un strat mai gros de crema, astfel incat sa nu ramana inestetic autobronzatul pe calcaie”, afirma Dana Sota.

Imediat dupa ce termini de aplicat autobronzantul pe intreaga suprafata a pielii, spala-te bine pe maini pentru a evita efectul de palme portocalii.

Lasa produsul sa se usuce (cel putin 30 de minute) inainte de a te imbraca cu ceva.

CONCURS:  Castiga cartea Danei Sota, frumusetea se invata

 

Acasa.ro impreuna cu editura Coreus Publishing te invita sa participi la concursul „Castiga cartea Danei Sota, Frumusetea se invata”.

Invata de la Dana Sota care sunt secretele frumusetii sale, ce tratamente se potrivesc pielii tale si alte lucruri care te vor ajuta sa arati mereu tanara si frumoasa.

Timp de o luna, poti castiga saptamanal una dintre cele patru carti scoase la concurs.

Cum poti participa?

Intra pe forum acasa.ro dand click AICI si raspunde la intrebarea: "Consideri ca frumusetea se poate mentine traditional cu ajutorul disciplinelor de ingrijire si somnului sau este nevoie de interventiile chirurgiei plastice?”

Vor fi premiate cele mai interesante raspunsuri!

Pentru a raspunde pe forum acasa.ro trebuie sa iti creezi cont pe acasa.ro. In cazul in care nu ai deja, poti sa te inregistrezi aici.

Important! Pentru a-ti acorda premiul, adresa de e-mail trebuie sa fie valida iar datele personale - corecte!

Castigatorii vor fi anuntati saptamanal, atat in pagina de concurs, cat si personal pe adresa de e-mail.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului