Machiaj & Cosmetica

#cosmetice #infectii #genti #microbi

Cosmeticele si gentile, un adevarat focar de infectii

Un studiu realizat recent de oamenii de stiinta a scos la iveala ca in posetele doamnelor si in produsele de machiaj se gasesc nu mai putin de 241 de colonii de bacterii. O cifra alarmanta, tinand cont ca unele femei folosesc zilnic cosmeticele infectate sau gentile.

Produsele cosmetice produc 50% din infectiile din sange

Aceasta descoperire a fost facuta dupa ce specialistii au pus la microscop cateva dintre cele mai populare produse cosmetice, precum rimelul, rujul, pensulele de machiaj sau creioanele de ochi.

Medicii spun ca 50% din infectiile care apar in sange sunt cauzate de aceste produse cosmetice, care nu sunt pastrate corespunzator.

De asemenea, potrivit rezultatelor de laborator, o pensula pentru machiaj contine nu mai putin de patru tipuri de bacterii Micrococcus luteus, care pot cauza infectii grave.

Aceaste bacterii se gasesc in mai multe locuri, inclusiv pe pielea umana, apa, praf si sol. In general, acestea sunt inofensive, insa in cazul in care o persoana are un sistem imunitar slabit, aceste bacterii pot fi fatale pentru organism.

Totodata, specialistii au descoperit ca pe pensulele de rimel se gasesc si numerosi stafilococi, printre care si Stafilococul auriu, care, desi pare inofensiv, acesta poate duce la grave probleme de sanatate daca nu este descoperit si tratat la timp.

Atentie la termenul de valabilitate

Medicii avertizeaza ca o mare atentie trebuie acordata termenului de valabilitate al produselor cosmetice. Asadar, chiar daca cosmeticele nu par sa fie vechi, este bine sa nu le mai folosesti daca acestea nu mai sunt valabile.

Cosmeticele expirate isi pierd rapid din proprietatile pe care le au si atrag numeroase bacterii, care pot afecta grav sanatatea.

Pentru a combate cresterea numarului de bacterii care se strang pe produsele cosmetice trebuie sa le cureti in mod regulat. Curata-ti gentile in care iti cosmeticele cel putin o data pe saptamana, cu spirt sau orice alta substanta dezinfectata. De asemenea, este foarte important sa cureti si ambalajele cosmeticelor inainte de a le aranja din nou in portfarduri.

Sursa foto: redorbit.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare