Machiaj & Cosmetica

#tutorial make-up #cum sa aplici anticearcanul

Cele mai mari greseli pe care le faci cand folosesti anticearcanul! Renunta acum la ele

Anticearcanul ar trebui sa faca parte din arsenalul de frumusete al oricarei femei, fiind o solutie practica si eficienta de a acoperi cearcanele, pungile de sub ochi si alte imperfectiuni ale tenului. Ca sa gasesti anticearcanul ideal, care sa ti se potriveasca perfect si sa te ajute sa corectezi micile probleme ale fetei, nu este un lucru usor.

Sunt multe cele care cred ca anticearcanul trebuie sa fie intr-o nuanta mai deschisa decat cea a tenului, pentru a estompa astfel petele inchise la culoare. In realitate, o nuanta mai deschisa vine si accentueza defectele in loc sa le ascunda. Aplicarea unui anticearcan mai deschis este o greseala!

Specialistii in frumusete spun ca anticearcanul trebuie sa fie intr-o nuanta cat mai apropiata, daca se poate chiar identica, cu nuanta tenului.  Dupa ce vei aplica pentru prima data un anticearcan in nuanta potrivita, vei constata ca ai procedat gresit pana acum. Schimbarea este vizibila si se poate observa cu usurita pe fata ta!

O nuanta mai deschisa a anticearcanului va scote in evidenta pungile de sub ochi si va face ca cearcanele sa arate gri.

Cand aplici anticearcanul identifica zonele cele mai intunecate, pentru inceput. Poti sa iti pui barbia in piept, in timp ce privesti direct in oglinda. In acest fel, poti aplica anticearcanul in profunzime, in punctele cele mai intunecate.

Si atunci cand aplici anticearcanul, ca si in cazul altor produse de machiaj, tine cont ca excesul dauneaza aspectului general. In cazul in care ai aplicat prea mult anticearcan, foloseste un buretel pentru a-l intinde cat mai bine in zona de sub ochi, pana cand acesta va intra in piele. De preferat este insa sa aplici pe fata un strat subtire de anticearcan, pentru ca atunci cand vei aplica mai mult produs, va arata inestetic, iar pe fata se vor cunoaste niste “crapaturi” din cauza expresiilor faciale.

Cand gasesti nuanta de anticearcan potrivita nuantei tale de piele vei observa ca vei folosi mai putin produs, decat faceai inainte, cand culoarea era mult mai deschisa.

Inainte sa folosesti anticearcanul, aplica pe fata o crema hidratanta care va ajuta produsul sa se uniformizeze mai usor.

Pentru un machiaj impecabil, este important ca mai intai sa fie aplicat fondul de ten si abia apoi anticearcanul. Ordinea inversa este gresita! Aplicand produsele in aceasta ordine vei reusi sa le armonizezi bine si nu vei incarca porii fetei in acest fel.

Pentru ca anticearcanul sa reziste cat mai mult timp pe fata, chiar si atunci cand afara este foarte cald, este recomandat sa il fixezi pe ten cu o pudra translucida, aplicata cu o pensula moale.

Cum se aplica anticearcanul

Primul pas este sa aplici pe fata o crema hidratanta, urmeaza apoi fondul de ten aplicat intr-un strat subtire. Urmatorul pas este sa aplici anticearcanul in nuanta cat mai apropiata de cea a tenului tau. Finiseaza machiajul cu pudra translucida si astfel vei obtine un look natural.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului