Machiaj & Cosmetica

#stil #feminin #ruj #culori #nuante #primavara #tendinte #make-up #moda

Ce rujuri se poarta primavara aceasta

Seductia si misterul feminin caracterizeaza tendintele sezonul cald in ceea ce priveste make-up-ul si cosmeticele. Cum poti defini mai bine sex-appeal-ul feminin? Cu ajutorul rujului binenteles. Buzele reprezinta una dintre cele mai importante arme de seductie ale unei femei. Tocmai de aceea, specialistii in machiaj au decis sa le acorde o atentie sporita anul acesta.

In creatile lor, acestia au pus foarte mult pret pe femeia independenta cu o personalitatea puternica care nu se da in laturi de la nimic. Pentru a o schita, ei s-au gandit sa inlocuiasca nuantele de roz si bej cu care ne-au obisnuit pana acum si sa contureze buzele cu ajutorul mai multor tonuri de rosu si rosu aprins.

Astfel, de la nuante sangerii cu texturi mate la cele oranj si teracota cu straluciri de oglinda, poti face mai multe combinatii pentru a crea nuanta ta de ruj cu care sa intampini soarele in aceasta primavara.

 

Rosu aprins

 

Casa Dior a mizat foarte mult pe imaginea celebrei actrite Lauren Bacall atunci cand a gandit tema seductiei in acest sezon. Astfel, femeia fatala inspirata de peliculele hollywoodiene are buzele invaluite cu un ruj mat intr-o nuanta de rosu aprins, care contrasteaza puternic cu tenul alb, ca de portelan.

Pentru a crea un efect si mai izbitor poti aplica o pelicula de gloss transparent peste ruj. Ai grija insa sa aplici doar in mijlocul buzelor, pentru a evita astfel intinderea rujului.

Sursa foto : www.makeupforlife.net

 

Rosu profund

 

Make-up artistii de la Dolce & Gabbana au marsat pe de alta parte pe emotiile pe care ti le da culoarea rosu profund, aceea nuanta hipnotizanta si sexy care iti aminteste de pasiunea latina. Tenul, in viziunea specialistilor este perfect nude cu tonuri de bej si brun in portii dozate perfect in asa fel incat sa creeze un joc de umbre si lumini in zona ochilor, subliniat de buzele perfect conturate si stralucitoare.

Stilistii casei L`Wrenn Scott au gandit acest sezon tot pe acelasi ton de rosu profund insa de data aceasta conturul nu mai este atat de bine definit, iar trasaturile fetei sunt subliniate aplicand doar un fard de obraz roz pal care se prelungeste discret pana spre tample.

Sursa foto: www.makeupforlife.net

rosu coral

 

In show-ul primavara-vara 2010 prezentat de Prada, machiajul a reprezentat o dovada vie a puterii femeii. Pentru acest lucru, make-up artistii si-au concentrat intreaga atentie asupra buzelor. Sprancenele aproape au fost sterse ca si tonalitate, confundandu-se cu tenul, pentru a scoate in evidenta buzele invaluite intr-un rosu coral puternic.
Casa Giambattista Valli s-a gandit la aceeasi nuanta de ruj pentru machiajul modelelor. Diferenta a facut ca aici culoarea a capatat putin mai mult roz. Buzele au fost astfel conturate puternic in zona mediana, mai putin la colturi si tenul acoperit de un fond de ten mat cu un aspect natural.

Ai grija, atunci cand alegi nuanta de ruj sa tii cont si de de atuurile tale. Important este sa le evidentiezi pe acestea si in niciuin caz sa le defavorizezi.

Sursa foto: www.womanmanagament.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: 15 idei si trucuri de organizare a garderobei

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare