Machiaj & Cosmetica

#cosmetica #fond de ten #iarna #sezon #ingrijire #frig #frumusete #protectie #machiaj

Ce fond de ten este potrivit pentru iarna

Atunci cand vine iarna, corpul are nevoie de o ingrijire mai atenta. Te imbraci mai bine, folosesti creme pentru o hidratare mai buna si-ti protejezi astfel pielea de intemperiile acestui sezon. Insa, nu trebuie sa uiti ca si in segmentul machiajului, este necesar sa faci fata mofturilor iernii. Cum? Folosind masti naturale pentru un ten mai natural si apeland la un fond de ten adecvat acestor timpuri geroase.


Care este fondul de ten ideal pentru iarna?


Pe perioada iernii este indicat sa renunti la formulele care iti lasa tenul mat, chiar si in cazul in care ai un ten gras . Poti mentine excesul de sebum in echilibru aplicand putina pudra. Cel mai bine te aperi de vremea capricioasa din aceasta perioada folosind una din cele trei formule corectoare indicate.

• Fond de ten fluid
• Fond de ten sub forma de spuma
• Fond de ten cremos


Fondul de ten fluid


Fondul de ten cu o formula translucida este cel mai potrivit pentru tenul normal, care nu prezinta pete sau imperfectiuni. Este folosit mai mult pentru protectia pielii si pentru un colorit usor a acesteia.

Pentru tenurile uscate, cel mai indicat este folosirea unui fond de ten cu formula fluida si hidratanta. Acesta se aplica foarte usor si contine mai mult de 50% apa plus uleiuri hidratante si ingrediente cu rolul de a calma, hidrata si proteja pielea. Avand o textura fluida, acest tip de ten nu acopera porii, mentinand astfel un aspect natural.


Fondul de ten sub forma de spuma


Aceasta formula de tip spuma ofera o acoperire mata, insa fara a incarca pielea, ceea ce face din acest fond de ten, unul accesibil tuturor tipurilor de ten. Ingredientele care previn incarcarea tenului sunt polimerii de silicon din care este alcatuit acest tip de fond de ten.

Fondul de ten sub forma de spuma se aplica usor cu un buretel si reda pielii aspectul natural si catifelat. Este indicat pentru toate tipurile de ten, avand o putere mare de acoperire. Insa, pentru tenul gras, daca excesul de sebum este prea mare, se necesita si folosirea unei pudre pentru estomparea luciului. 
 


Fondul de ten compact tip crema


Acest tip de fond de ten este rezistent la sebum, chiar si in cazul in care alegi sa nu folosesti pudra sau batonul corector. Ramane pe piele foarte mult si are o putere de acoperire marita. Nu incarca tenul si poate fi aplicat usor cu un buretel.

Cateva sfaturi:
• Daca vrei ca fond de tenul sa se intinda mai repede, pune putin in palma si incalzeste-l intinzandu-l prin miscari circulare;
• Nu folosi o cantitate mare de fond de ten. Daca de exemplu, ai o imperfectiune mai dificil de acoperit, alege sa folosesti un baton corector ;
• Pentru un aspect mai natural, aplica fondul de ten cu degetele sau cu buretelul. Daca doresti un machiaj mai sofisticat, alege sa folosesti o pensula.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului