Botoxul , tratamentul popular impotriva ridurilor,  are mare succes atat in randul vedetelor de peste hotare, cat si in randul celor autohtone. Este de inteles, dat fiind faptul ca un chip frumos si tanar este cel mai pretios lucru pe care o vedeta il poseda. Insa, nu doar persoanele celebre apeleaza la acest mic ajutor de intinerire.

Injectiile cu botox „au invadat” clinicile de chirurgie estetica din Romania si foarte multe femei recurg la acest tratament de infrumusetare.

Ce este botoxul?

Botoxul este denumirea data toxinei botulice A. Aceasta este purificata si are rolul de a intinde pielea si de a face ridurile sa dispara. Ea trateaza atat ridurile superficiale, dar si cele mai adanci. In mod normal se injecteaza in zona din jurul ochilor (laba gastii), in frunte si in buze.

Cum actioneaza botoxul?

Toxina botulinica impiedica nervii care dau impuls muschilor sa se miste si nu permite ca acestia sa se contracte. Prin urmare, pielea injectata se intinde foarte bine.

“Starea de relaxare se produce incepand din ziua a doua sau a treia si se instaleaza complet cam dupa o saptamana. Prima oara rezultatul dureaza intre 3 si 6 luni  dupa care fata revine la ‘forma’ initiala. Este momentul cand tratamentul trebuie repetat , iar rezultatul poate sa tina de data aceasta mai mult, intre 6 si 9 luni; la a treia interventie este posibil ca efectul sa dureze chiar pana la 1 an”, a mentionat Dana Sota , autoarea cartii " Frumusetea se invata ".

Aceasta ne mai dezvaluie si faptul ca ”exista teama  ca dupa procedura fata va ramane complet imobila, ceea ce este fals (acest lucru se poate intampla doar daca tehnica nu este cea corecta, injectia nu este bine pozitionata sau cantitatea este prea mare). In mod normal, dupa o procedura reusita fata isi pastreaza expresia, doar ca arata mult mai intinerita”.

Cum se face?

In primul rand pacientul trebuie testat in caz de alergie la toxina botulinica – i se injecteaza o cantitate mica de produs in brat dupa care se asteapta 10 minute. Daca pacientul nu are reactii adverse, se poate trece la pasul urmator.

Pacientul este pus sa se incrunte pentru ca medicul sa puncteze locurile care au nevoie de injectie. Pentru ca nu este o procedura dureroasa, nu se va face niciun fel de anestezie.

Dana Sota  povesteste din experienta sa ca “tratarea ridurilor cu toxina butolinica este singura procedura pe care am incercat-o, in cabinetul domnului doctor Hariga, singurul in care am incredere . Dupa ce m-am documentat in amanunt si mi-am facut curaj, m-am programat la consultatie. Ca oricare dintre noi, am oroare de durere, mai ales cand este vorba de fata. Am indeplinit impreuna cu medicul meu toate procedurile si ne-am apucat de treaba.”

Aceasta a mai adaugat ca „tratamentul in sine nu este unul placut, dar mie nu i s-a parut chiar dureros. Zona ochilor, unde ma asteptam sa simt intepaturile mai tare, a fost, spre surprinderea mea, cea mai usor de suportat. Pe frunte, in schimb, aproape ca fiecare intepatura m-a durut ca o injectie adevarata.  Nu am avut niciun fel de reactii adverse, dureri de cap sau ameteli. A doua zi am avut o foarte mica vanataie sub ochi, dar care a disparut in doua zile. In rest, exact asa cum scrie la carte, in 7 zile efectul s-a instalat complet si rezultatul a fost de lunga durata – peste 6 luni. Ce pot sa spun, doar ca am aratat minunat!”

Totusi, chiar daca injectia are  puterea de a alunga ridurile, are si o serie de dezavantaje:


Efectul  este doar pentru o anumita perioada de timp, asadar rezultatul nu dureaza pentru toata viata

O injectie facuta in mod incorect poate paraliza fata, poate oferi aspectul de pleoapa cazuta sau alte asimetrii la nivelul fetei

In cazul persoanelor mai sensibile, durerea poate fi prezenta

Pot sa apara inflamatii, roaseata sau hematoame in zona injectata (dispar dupa maximum 48 de ore).

 

Acasa.ro impreuna cu editura Coreus Publishing te invita sa participi la concursul „Castiga cartea Danei Sota, Frumusetea se invata”.

Invata de la Dana Sota care sunt secretele frumusetii sale, ce tratamente se potrivesc pielii tale si alte lucruri care te vor ajuta sa arati mereu tanara si frumoasa.

Timp de o luna, poti castiga saptamanal una dintre cele patru carti scoase la concurs.

Cum poti participa?

Intra pe forum acasa.ro dand click AICI si raspunde la intrebarea: "Consideri ca frumusetea se poate mentine traditional cu ajutorul disciplinelor de ingrijire si somnului sau este nevoie de interventiile chirurgiei plastice?”

Vor fi premiate cele mai interesante raspunsuri!

Pentru a raspunde pe forum acasa.ro trebuie sa iti creezi cont pe acasa.ro. In cazul in care nu ai deja, poti sa te inregistrezi aici.

Important! Pentru a-ti acorda premiul, adresa de e-mail trebuie sa fie valida iar datele personale - corecte!

Castigatorii vor fi anuntati saptamanal, atat in pagina de concurs, cat si personal pe adresa de e-mail.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare