Machiaj & Cosmetica

#demachiere #puncte negre #lotiune tonica #ingrijirea tenului #tonifierea tenului

4 beneficii ale folosirii lotiunii tonice

Lotiunea tonica este esentiala pentru curatarea pielii si face parte din rutina zilnica de ingrijire a tenului: demachiere, tonifiere, hidratare. Tonicul este un produs care completeaza demachiantul in procesul de indepartare a machiajului si a impuritatilor, dar in acelasi timp pregateste pielea pentru crema hidratanta. Iata cateva beneficii pe care le obtii daca folosesti regulat lotiune tonica.


Iti lasa pielea catifelata


Lotiunea tonica actioneaza optim doar daca o alegi in functie de tipul tau de ten. Altfel, exista riscul ca acest produs sa nu aiba niciun efect pentru tenul tau sau sa te irite.

Pentru tenul gras, cea mai potrivita lotiune tonica este cea astringenta. Dupa ce te demachiezi, poti aplica tonerul cu ajutorul unui disc demachiant. Extractele din plante inchid porii si regleaza productia de sebum, lasand pielea catifelata si placuta la atingere.

Tenul sensibil are nevoie de o lotiune tonica delicata, fara substante astringente. Aceasta curata in profunzime pielea si o pregateste pentru absorbtia cremei hidratante.


Echilibreaza nivelul pH-ului


PH-ul optim al pielii este 5.5, insa schimbarile climatice, alimentele pe care le consumi, fumatul, bauturile alcoolice si poluarea cresc pH-ul pielii si iti incarca tenul cu toxine si impuritati. Lotiunea tonica are rolul de a echilibra nivelul pH-ului si de a mentine sanatatea pielii.


Previne aparitia ridurilor


Nesuferitele riduri se formeaza atunci cand nivelul de colagen din piele scade si cand epiderma isi pierde din fermitate. Folosita in fiecare zi, lotiunea tonica previne aparitia ridurilor, datorita substantelor care stimuleaza productia de celule noi, si tonifica stratul superior al epidermei.


Impiedica formarea punctelor negre


Lotiunea tonica indeparteaza orice urma de impuritati de pe fata, inclusiv urmele de demachiant incarcat cu particule de fond de ten sau fard. Odata cu impuritatile, lotiunea tonica indeparteaza si punctele negre inestetice, insa trebuie sa stii ca nu le poate trata definitiv.

O piele curata inseamna cosuri mai putine. Cu ajutorul lotiunii tonice poti preveni aparitia cosurilor, deoarece tonerul inchide porii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului