Machiaj & Cosmetica

# beneficii utilizare parfum #utilizare parfum #parfum

Beneficii uimitoare ale utilizarii parfumurilor

Parfumurile fac parte din viata noastra si aproape nu ne putem imagina o zi fara ele. Ne ajuta sa pastram departe de noi mirosurile mai putin placute si ne dau incredere. Dar parfumurile, indiferent de esentele care le compun, au si alte beneficii, pe care le amintim in acest articol:

Au efect psihologic

Parfumurile cresc increderea in noi si reflecta starea noastra de spirit. Este important sa alegem parfumul dorit nu numai in functie de perioada din zi in care il folosim si de ocazie, dar si in functie de starea de spirit pe care o avem.

Sporesc increderea in sine

Faptul ca purtam amprenta unui parfum placut ne sporeste increderea in noi insine pentru ca ne face noua placere si le face si celor din jur. De aceea este cu atat mai bine sa optezi intotdeauna pentru parfumuri care imprumuta ceva din personalitatea ta. Parfumurile care sunt în mod tradițional cunoscute pentru creșterea încrederii în sine sunt mai ales orhideea și lemnul de santal.

Sporesc atractivitatea

Parfumurile sunt bogate in feromoni, acesta este motivul pentru care acestea actionează ca un magnet de atractivitate pentru cei din jur. Mirosul reprezintă un element esențial al atracției, mai ales când vine vorba de a simți o anumită compatibilitate cu cineva. Exista cercetari care demonstreaza ca selectam in mod subconstient feromonii unui potențial partener.

Imbunatatesc sanatatea

Nu se poate afirma cu precizie stiintifica faptul ca parfumurile stimuleaza sanatatea, dar in mod cert acestea sustin o sanatate buna atata vreme cat ajuta la crearea unei stari de spirit pozitive. Unele parfumuri, cum ar fi cel de vanilie si de trandafir, stimuleaza buna dispozitie. De asemenea, din studiile efectuate rezulta ca parfumurile tin departe anxietatea (parfumurile pentru femei de la L'Occitane nu fac excepție).

Au efecte relaxante si terapeutice

Relaxarea este indusa prin parfumul de citrice si parfumurile florale, pentru ca acestea calmeaza mintea si relaxeaza corpul. Daca vrei sa faci o camera sa para mai spatioasa, opteaza pentru un parfum proaspat de castraveti, aloe vera sau parfumuri de citrice. Aceste parfumuri dau amploare spatiului. Daca esti interesat de un efect contrar, mergi pe parfumuri picante, lemnoase sau dulci.

Reduc stresul

Cu totii suferim de stres si facem eforturi sa-l combatem. Parfumurile pot fi o modalitate, dar depinde foarte mult si de tipul de parfum si de cantitatea folosita. Ai grija asadar la dozarea parfumului.

Combat insomnia

Parfumurile ajuta sa adormi mai repede, pentru simplul motiv ca starea de relaxare in general alunga insomnia. Nu este vorba doar de parfumul in sine, ci mai ales de uleiurile esentiale care il compun.

Amelioreaza durerile de cap

Parfumurile pot ameliora durerile de cap: nu este cazul migrenelor desigur, dar durerile de cap sacaitoare pot fi astfel combatute. Cu conditia sa nu fie vorba despre parfumurile care contin uleiuri esentiale care au provocat migrena

Prin urmare, data viitoare cand te parfumezi, aminteste-ti nu numai ca acel parfum te face sa mirosi bine, dar te face sa te si simti mai bine.

Sursa foto: https://imgur.com/a/HG5FDYZ Via: www.shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare