Machiaj & Cosmetica

#make-up #ruj #machiaj si cosmetica #luciu de buze #ruj mat

Avantajele rujului perfect: mat sau stralucitor?

Rujul, simbolul clasic al feminitatii si piesa indispensabila din orice machiaj a femeii moderne, este de multe ori primul lucru pe care il schimbi atunci cand vrei sa aduci un suflu noi aspectului exterior. Avantajele rujului perfect adaptat trasaturilor tale naturale sunt nenumarate, de aceea este important sa stii cum sa-l alegi. Tu cum porti rujul: mat sau stralucitor?

Rujul poate fi elegant sau trendy, indraznet sau foarte discret, provocator sau diafan. Din toata diversitatea de culori, texturi si forme, poate fi adesea dificil sa selectezi tipul de ruj care sa ti potriveasca perfect.

 

Rujul mat


Elegant, incarcat de rafinament si traditionalism, rujul mat este cel mai rezistent tip de machiaj al buzelor datorita ingredientelor sale speciale care au o putere mare de adeziune pe suprafata buzelor.

Daca ai nevoie de persistenta indelungata a rujului, mai ales atunci cand nu-ti poti retusa machiajul, varianta mata a acestui produs este dezirabila. Gratie aspectului sau "plat", rujul mat iti permite sa-ti accentuezi suplimentar o alta trasatura a fetei.

Pe de alta parte, acest tip de ruj, intr-o nuanta inchisa, poate sa-ti inaspreasca fizionomia si sa mai adauge cativa ani aspectului tau exterior. In plus, proprietatea de a rezista timp indelungat pe buze are si un efect advers: ingredientele de "fixare" usuca pielea sensibila a buzelor, mai ales daca il porti in mod frecvent.

O solutie de compromis ar fi rujul mat cu balsam sau uleiuri emoliente, care are o consistenta mai cremoasa si pastreaza hidratarea naturala a buzelor. Totusi, acesta nu va mai fi la fel de rezistent la transfer si isi va pierde din opacitate.

 

Rujul stralucitor


Rujul stralucitor, care ofera luciu si volum buzelor, urmareste in principal hidratarea si scoaterea zambetului in evidenta. Efectul vizual pe care rujul stralucitor il confera chipului denota prospetime , tinerete si spontaneitate .

Rujul sidefat sau perlat are un aspect irizat datorita particulelor din compozitie, insa nu este preferat de foarte multe femei intrucat stirbeste din volumul buzelor.

Dezavantajul rujului stralucitor este acela ca nu rezista timp indelungat si nu este rezistent la transfer, fiind necesar sa il aplici de mai multe ori pe timpul zilei.

 

Luciul de buze


Denumit si gloss, luciul de buze transparent sau colorat se bucura de mult succes in ultimii ani, multumita aerului foarte senzual pe care il ofera buzelor. Acest produs cosmetic arata excelent pe buzele tuturor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului