Machiaj & Cosmetica

# arta machiaj #pensule machiaj #machiaj

Arta machiajului de zi cu zi – ce produse prefera femeile pentru trusa de makeup

Ceea ce candva era o manifestare de arta pe chipul frumos al reprezentantelor feminine a devenit in timp o moda de zi cu zi, aceea de a machia fiecare parte a tenului. Se crede ca frantuzoaicele au revolutionat un astfel de stil, preferand sa isi arate nu doar decolteul apetisant ci marcand si roseata obrajilor, spre deliciul barbatilor. Insa nu acestea au si inventat makeup-ul ca moda de zi cu zi.

 

Privind in trecut inca din vremea Egiptului Antic exista insemnari si dovezi ce arata ca machiajul in scop decorativ era o atractie. De mare importanta era tipul de machiaj caci adesea cei care il purtau aveau un statut social aparte sau erau chiar cei care savarseau tot felul de ritualuri.

De asemenea, cum in trecut nu existau inca cosmetice, realizate atent in laboratoare, se recurgea la tot ce era in natura si putea colora tenul. Ceara de albine spre exemplu era folosita de Cleopatra pentru colorarea buzelor, iar solzii de peste pentru luciul acestora. Se foloseau carmin, furnici zdrobite si pana la diverse metale pentru a obtine pigmenti diversi.

Din fericire, la ora actuala se cunoaste o evolutie fantastica. Suntem departe de acele vremuri, dispunem de o industrie a cosmeticelor si totul este in masura sa ofere culoare, hidratare, nu afecteaza pielea si miroase adorabil cel mai adesea. Ustensilele nu lipsesc, de la pensule make up la dispozitive diverse pentru aplicarea genelor spre exemplu.

Exista si o competitie acerba a brandurilor care incearca sa vina de fiecare data cu alte idei de cosmetice. Castiga inovatia, originalitatea, insa si rezistenta si calitatea produselor - in vremuri moderne femeia nu mai pierde timp pudrand nasul ci are pretentia ca ceea ce aplica sa reziste ore bune pe ten.

Machiajul de-a lungul anilor

Moda se schimba si din punct de vedere al makeup-ului. Asa se face ca anii 20 aduceau in prim plan sprancenele subtiri, cu machiaj intens si indraznet. Extravaganta se poate defini aici. Buzele erau conturate cu o forma de inima in centru. La o astfel de aparitie se potrivea de fiecare data o coafura complexa cu bucle sau cocuri fel de fel.

Mai tarziu, in anii 40 cand lumea era dominata de razboi, se avea in vedere un aspect cat mai natural. Tot acum intra in scena si moda ochilor de pisica, cand eyelinerul negru era indispensabil pentru conturul ochilor.

In anii 50 in schimb moda pin up aduce in prim plan buzele rosii, moda tusului si intensifica ideea de feminitate prin linii simple. Surpriza vine mai tarziu cand in anii 80 se intensificau si culorile abordate si totul devenea excentric. A fost moda culorilor vii, neon, a combinatiilor surprinzatoare si a accentelor metalice. Nonconformismul acelor ani insemna buze lucioase si pometi scosi in evidenta, printre altele.

Din anii 2000 si pana in prezent evolutia makeup-ului a adus schimbari. Se pune accent pe forma, pe corectarea fetei si proportiile acesteia. Se doreste mai mult ca oricand iluminarea fetei, jocul de lumini si umbre fiind la baza realizarii tehnicilor de makeup. Cat despre culori, exista desigur fluctuatii. Raman insa in top alegeri clasice precum rujul rosu.

Machiajul zilelor noastre

La ora actuala este cu atat mai interesant si accesibil ca orice doritoare sa isi achizitioneze pensulele si cosmeticele dorite pentru a-si aplica oricand un makeup dorit. A devenit chiar o obisnuinta a generatiilor de femei tinere actuale sa isi aplice machiaj de zi cu zi si nu doar la ocazii speciale. Desigur, se adaptateaza ca stil. Sursele sunt si ele la indemana, caci magazinele de profil precum www.pandera.ro dispun de tot felul de oferte la gama de produse.

Se prefera cel mai adesea tehnica de contouring, ce scoate in evidenta trasaturi, mascheaza defecte si care poate obtine efecte optice in favoarea celei in cauza. Pentru un makeup de zi este suficient si un strat de fond de ten si anticearcan, stabilizand totul cu pudra la final. Atat timp cat este aplicat corect este de ajuns. Un rimel va completa un makeup simplist.

In varianta complexa, pentru evenimente sau pentru un makeup de seara tendintele dicteaza un puternic accent al pometilor, un usor efect stralucitor, cu gene false si intens machiaj al ochilor. Preferintele difera ce-i drept, insa raman in top stilurile de acest gen.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare