Machiaj & Cosmetica

#cosmetice #stil #produse cosmetice #machiaj si cosmetica #alternetive cosmetice

Alternative naturale pentru cosmeticele obisnuite

Cosmeticele obisnuite pot fi inlocuite cu usurinta apeland la alternative naturale si sigure pentru sanatate. Unele dintre cele mai banale produse de infrumusetare folosite la nivel global de catre femei contin substante chimice periculoase, care pot avea consecinte nefaste asupra organismului.

Ia in considerare urmatoarele alternative naturale pentru cosmeticele obisnuite pe care le folosesti si bucura-te de o protectie sporita in fata efectelor negative ale chimicalelor si conservantilor folositi in industria cosmetica.

Rujul vs untul de buze

Recent, autoritatile care reglementeaza comercializarea produselor chimice au descoperit ca pana si cele mai scumpe marci de rujuri contin o cantitate mare de plumb in compozitie. Odata ajuns in organism, plumbul poate cauza dezechilibre grave, de la otravire pana la afectiuni cerebrale si cancer.

Foloseste mai degraba untul de buze din ingrediente naturale, pe care il poti prepara singura acasa sau il poti gasi in magazinele de profil.

Fixatorul de oja

Stratul fixator de lac pentru unghii, pe care il aplici pentru stralucirea si persistenta ojei, contine ftalat de dietil, o toxina care ameninta sanatatea sistemului nervos la oameni.

Daca vrei sa obtii o manichiura lucioasa pe cale naturala, aplica o picatura de ulei de masline peste oja, dupa ce se usuca bine.

Creme si lotiuni hidratante

Propilen glicol este un ingredient care se regaseste in majoritatea cremelor si lotiunilor hidratante, dar si in unele marci de pasta de dinti, sapun, deodorante, geluri solare sau produse pentru fixarea parului.

Citeste cu atentie eticheta produselor de acest tip si evita-le pe cele cu propilen glicol. Opteaza pentru produse cat mai naturale si aplica masti pe care le pregatesti singura acasa, chiar daca efortul este putin mai mare.

Sapunul

Ingredientele carcinogene nu sunt o gluma, iar triclosanul nu face exceptie. Acest compus antibacterian pe care il gasim in sapun a fost asociat de cercetatori cu instalarea cancerului, defectele de dezvoltare si toxicitatea la inhalare.

Cumpara numai sapun natural si parfumat cu uleiuri naturale, esente, vitamine si minerale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare