Machiaj & Cosmetica

#par #beneficii #aloe vera #ingrijire par

Aloe Vera – multiple beneficii pentru par! Combate matreata, repara parul uscat si ii ofera volum si stralucire

Aloe vera este o planta cu multiple proprietati, fiind folosita intens atat in medicina cat si in industria cosmetica. Cu totii stim ca aloe vera este benefica pentru piele insa stiai ca aceasta are multiple beneficii pentru par si pielea scalpului? 

Iata care sunt principalele beneficii ale aloei pentru par si cum o poti utiliza in procesul de ingrijire.

Repara parul uscat si deteriorat

Aloe vera repara parul uscat, deteriorat, slab si / sau fragil. Aceasta planta poate deveni cel mai bun aliat al tau, deoarece continutul sau ridicat de vitamine, antioxidanti si minerale precum fierul, seleniul sau calciul il fac tratamentul perfect de intarire si revitalizare.

Combate caderea parului

Un alt beneficiu important al aloei este combaterea si prevenirea caderii parului. 

Continutul ridicat de antioxidanti si enzime precum amilaza si lipaza ajuta la eliminarea celulelor moarte de pe scalp, care sunt responsabile de caferea parululi, in cele mai multe cazuri.   

Aloe Vera ofera stralucire parului

Lipsa de stralucire a parului are mult de-a face cu deshidratarea si uscaciunea extrema, prin urmare, puterea nutritionala a plantei de aloe vera pe care am mentionat-o mai sus este, de asemenea, esentiala pentru a obtine un par voluminos si stralucitor.

Regleaza productia de sebum

Desi este adevarat ca scalpul are nevoie de sebum sau ulei pentru a creste puternic, sanatos si stralucitor, este important sa-i controlam productia, deoarece excesul de sebuum duce la infundarea porilor capilari si ar putea impiedica cresterea parului.

Aloe vera actioneaza eficient in reglarea productiei de sebum, prin simpla aplicare de geluri de aloe vera sau sampoane pe baza de aloe vera.

Combate si previne aparitia matretii

Matreata este cel mai mare dusman cand vine vorba despre podoaba capilara. Insa aceasta poate fi combatuta si prevenita cu ajutorul aloei vera.

Aloe vera este puternic hidratanta si ajuta la curatarea profunda a scalpului si la reducerea celulelor moarte care se pot acumula pe acesta. Toate acestea, impreuna cu agentii fungicizi naturali pe care ii contine aloe, te vor ajuta sa elimini complet ciupercile care cauzeaza aceasta problema si, in consecinta, te ajuta sa elimini matreata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului