Machiaj & Cosmetica

#pedichiura #pedichiura perfecta #pediciura perfecta acasa #instrumente pedichiura

9 instrumente de care ai nevoie sa iti faci o pedichiura perfecta acasa

Vrei sa scapi de costurile prea mari pe care le necesita ritualurile de frumusete sau pur si simplu nu ai timp sa-ti faci programari la saloanele de frumusete? Nu uita ca multe dintre procesele de infrumusetare le poti realiza chiar singura, la domiciliu, daca iti pui la incercare imaginaa si te inarmezi cu rabdare si toate instrumentele de care ai nevoie.

Pedichiura este unul dintre ritualurile de infrumusetare pe care le poti realiza perfect tu insati. Iata care sunt insa instrumentele de care ai nevoie pentru a-ti face o pedichiura perfecta acasa:

1. Bazinul electric pentru picioare

Daca vrei sa iti faci o pedichiura ca la carte, ai nevoie de in primul rand de un bazin electric pentru picioare. Acesta te va ajuta sa inmoi pielea, dar si sa iti rasfeti picioarele cu un masaj uimitor. In magazinele de specialitate sau chiar in hipermarketuri poti gasi numeroase modele de bazine electrice la preturi accesibile.

In cazul in care nu vrei insa sa te complici, poti folosi pentru inmuirea picioarelor si un vas mare cu apa calda, in care sa adaugi cateva saruri de baie.

2. Peria abraziva

Dupa inmuirea picioarelor ai nevoie de o perie abraziva, cu ajutorul careia sa elimini celule moarte.

3. Crema exfolianta

Pentru a evita craparea calcaielor, trebuie sa aplici pe talpi si o crema exfolianta, pe care sa o lasi sa actioneze cel putin 5 minute.

4. Impingator de cuticule

Dupa cum sugereaza si numele sau, acest instrument are rolul de a impinge cuticulele departe de unghiile tale. In cazul in care cuticulele sunt destul de dure, cel mai indicat ar fi sa folosesti un impingator din otel.

5. Unghiera dreapta

Pentru pedichiura ai nevoie de o unghiera dreapta, care sa taie perfect unghia, fara sa apara riscul aparitiei colturilor incarnate.

6. Pilele

Dupa taiere, unghiile tale au nevoie de netezire, iar pentru acest proces trebuie sa utilizezi niste pile fine.

7. Pilele pentru stralucire

Unghiile tale au nevoie si de putina stralucire naturala. In acest sens, poti folosi pile speciale, pe care le gasesti la magazinele de specialitate. Acesta se aplica direct pe unghie prin miscari lungi din centrul unghiei spre partile laterale.

8. Separatoarele

Inainte de aplica lacul de unghii, pozitioneaza pe fiecare picior cate un separator. Acestea te vor ajuta sa pastrezi distanta intre degete, fara ca unghiile sa se atinga intre ele.

9. Lacul de unghii

De fiecare data cand iti faci pedichiura aplica pe unghie doua straturi de lac de unghii, unul de baza si unul pentru intensificarea culorii.

Sursa foto: healthcommunities.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare