Machiaj & Cosmetica

# hidratare piele #ingrijire piele #frumusete #piele

8 obiceiuri sanatoase pe care dermatologii le respecta la inceputul fiecarei primaveri

Dermatologii dezvaliue modul in care isi actualizeaza rutina de ingrijire a pielii la inceputul fiecarei primaveri.

Trierea produselor cosmetice

Produsele de ingrijire a pielii trebuie schimbate periodic, iar inceputul primaverii este momentul ideal. Triaza produsele cosmetice, de ingirjire a pielii sau de protectie si arunca-le pe cele pe care le ai de mai mult de un an. De asemenea, curata toate produsele de machiaj. Daca nu se pot spala, inlocuieste-le.

Renunta la produsele groase si grele

Prea multe produse aplicate pe piele pot duce la acumulari si deteriorari ale tenului. Trecerea la produse mai usoare cum ar fi cremele sau pudrele minerale, echilibreaza productia de ulei suplimentar din lunile mai calde si ajuta la mentinerea sanatatii pielii. Acelasi lucru este valabil si pentru demachiant - se va inlocui cu o varinata mai usoara, cum ar fi apa micelara.

Schimba cremele hidratante cu cele usoare

Iarna avem nevoie de creme grele pentru a combate aerul rece si uscat, iar la venirea primaverii umiditatea creste, aceste creme nemaifiind la fel de bune. In timpul primaverii, lotiunile hidratante usoare ofera o cantitate suficienta de umiditate, in timp ce cremele grele pot duce la pori infundati si deteriorarea pielii.

Apeleaza la o curatare profunda a tenului

Pentru reinnoirea profunda a pielii, apeleaza la un dermatolog pentru un peeling chimic sezonier. In acest tratament, o solutie chimica este aplicata pe piele, determinand desprinderea stratului exterior. Primavara este perioada in care doresti sa elimini celulele moarte ale pielii, astfel incat pielea sa se regenereze si sa intinereasca.

Nu sar peste exfoliere

Cu toate ca exfolierea face ca piele sa fie temporar mai subtire si mai predispusa catre arsuri solare, este necesara pentru lunile calde. Exfolierea usoara, cel mult de doua ori pe saptamana, indeparteaza celulele moarte de la suprafata facand pielea mai radinata. Celulele moarte, combinate cu transpiratie, grasimi si produse cosmetice infunda porii si pot duce la acnee, iar exfolierea impiedica acest lucru.

Folosesc antioxidanti

Cu toate ca antioxidantii sunt utili pe tot parcursul anului, acestia devin foarte importanti in timpul primaverii cand razele UV devin mai puternice si pot deteriora pielea neprotejata. Din cauza radicalilor liberi indusi de UV, soarele poate descompune colagenul si elastina pielii, facand ravagii asupra tenului. Aplicarea unui ser antioxidant dimineata, dupa curatarea fetei, inainte de aplicarea protectiei solare face pielea mai putin senisibila la factorii de mediu.

Folosesc un demachiant mai acid sau mai astringent

Pe masura ce zilele se incalzesc, un demachiant mai acid va ajuta la controlul stralucirii si trasnpiratiei, fiind mai eficient. Demachiantul ar trebui sa pastreze pielea curata si fara transpiratie pe tot parcursul zilei, acesta fiind mai eficient primavara daca este mai acid.

Apeleaza la retinol numai seara

Remediu care promite sa reduca liniile fine si ridurile, sa consolideze protectia pielii si sa amelioreze petele, este utilizat pe tot parcursul anului, dar poate face pielea mai sensibila la soare. De aceea, in lunile de primavara si vara, retinolul se va aplica la culcare si nu dimineata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului