Machiaj & Cosmetica

#epilare facila #distrugere piele #somn insuficient #obiceiuri nesanatoase #exfoliere #piele #demachiere

8 obiceiuri care iti distrug pielea. Afla la ce trebuie sa renunti!

Pielea este cartea de vizita, oglinda sanatatii noastre. Descopera in continuare care sunt obiceiurile zilnice care iti compromit aspectul frumos al pielii si ce trebuie sa faci pentru a mentine sanatatea epidermei:

1. Cafeaua

Bea mai putina cafea! Unul dintre principalii vinovati pentru uscarea pielii si inmultirea ridurilor este cofeina, scrie mediafax.ro. Daca nu poti renunta la cafea, solutia este sa te hidratezi foarte bine, astfel incat sa atenuezi aceste efecte asupra pielii.

2. Dusurile fierbinti

Evita dusurile lungi si fierbinti! E adevarat ca, dupa o zi istovitoare, asta e tot ce iti mai doresti, insa trebuie sa tii cont ca apa la temperaturi ridicate distruge primul strat al epidermei si inlatura uleiurile naturale produse de piele, determinand uscarea in exces.

3. Somnul insuficient

Somnul te scapa de multe necazuri, dovedindu-se extrem de sanatos. In cazul pielii, daca nu dormi suficient, aceasta capata un aspect obosit si tern, insa somnul ajuta la regenerarea celulelor.

4. Mancatul pe apucate

Nu degeaba se spune ca exista trei mese principale. Nu sari peste niciuna dintre ele si introdu in alimentatia ta surse de vitamina C (citrice), E (avocado), A (cartofi dulci), care ajuta pielea sa se refaca, recomanda expertii citati de Mediafax. Si mananca mai putin sarat.

5. Exfolierea exagerata

Citesti peste tot despre avantajele exfolierii pielii, insa trebuie sa tii cont ca ce e mult strica, vorba bunicilor. Metoda trebuie folosita doar o data pe saptamana, intrucat in caz contrar va intensifica productia de sebum si va duce la aparitia cosurilor.

6. Epilarea cu ceara

Excesul de par facial e inestetic, insa epilarea cu ceara este o metoda mult prea agresiva pentru pielea foarte sensibila de la nivelul tenului. Epilarea faciala va duce la aparitia prematura a ridurilor si chiar la aparitia unor cicatrici greu de tratat.

7. Instrumentele de machiaj

Periile de machiaj si buretele pentru fondul de ten dezvolta microbi, motiv pentru care este recomandata curatarea lor saptamanala pentru ca bacteriile sa nu ajunga pe fata ta.

8. Prea mult machiaj

E bine ca macar o data, de doua ori pe saptamana sa eviti sa te machiezi si sa lasi tenul sa respire. In plus, nu trebuie sa te culci niciodata fara sa te demachiezi corespunzator. Dupa aceasta operatiune, spala-te pe fata cu apa, pentru ca ajuta la curatarea in profunzime a pielii si la revigorarea ei, oferindu-i astfel un aspect proaspat.

Sursa foto: cosmopolitan.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare