Machiaj & Cosmetica

#luciu buze #crema hidratanta #fard #fond de ten #machiaj

7 sfaturi de la make-up artisti ca sa arati mai tanara cu ajutorul machiajului

Te-ai intrebat vreodata cum fac actritele de la Hollywood sa nu-si arate varsta? Cel mai probabil, folosesc unul dintre urmatoarele trucuri de machiaj pentru a ascunde urmele trecerii timpului peste chipul lor.

Nu te teme de culoare

Daca de obicei alegi nuante neutre de fard, precum cafeniu sau tonuri de maro, nu trebuie sa te miri daca si tu te-ai plictisit de machiajul tau. Un strop de culoare nu strica niciodata. Alege nuante stralucitoare, care iti vor lumina chipul, facandu-te sa arati mai sanatoasa si mai tanara.

Aplica crema hidratanta inaintea fardului

Daca ai aplicat fondul de ten fara sa iti fi hidratat bine pielea inainte cu o crema, atunci pielea va avea tendinta sa absoarba toata apa din fondul de ten, iar aspectul final al machiajului va fi cel la care nu te-ai asteptat. Ridurile vor fi scoase si mai tare in evidenta. Asadar, aplica mai intai un strat generos de crema de fata, las-o sa intre bine in piele si abia apoi intinde fondul de ten.

Mizeaza pe auriu

Daca ai peste 50 de ani, atunci opteaza pentru un fond de ten cu nuante aurii, pentru a contracara paloarea pielii si pentru a-ti face chipul sa arate mai tanar.

Foloseste corectorul

Daca incerci sa camuflezi totul cu fond de ten, tine cont ca acesta mai mult accentueaza ridurile, facand machiajul sa nu mai arate deloc natural. Cand vine vorba despre fond de ten, cu cat mai putin, cu atat mai bine. De aceea, indicat este sa folosesti un corector special pentru a ascunde petele de pe fata sau cearcanele.

Evita pudra

Daca ai peste 40 de ani, e bine sa eviti sa folosesti pudra. Asta mai ales daca nu ai un ten gras, uleios. Pudra nu face decat sa se fixeze pe riduri, sa le accentueze si sa te faca sa arati mai in varsta decat esti.

Alege fard intr-o nuanta contrastanta ochilor

Fardul de pleoape cu care creezi umbre trebuie sa fie intr-o nuanta opusa celei a ochilor. Daca ai ochi albastri, atunci poti purta tonuri maro, aurii, argintii, roscate sau albastru inchis. Ochii caprui, in schimb, ii scoti in evidenta cu albastru, mov si verde.

Foloseste luciu doar pe buza inferioara

Aplica putin luciu de buze doar pe mijlocul buzei inferioare. Si incearca sa eviti culorile inchise de ruj, care fac buzele sa para mai mici, sustin make-up artistii consultati de rd.com.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare