Machiaj & Cosmetica

#fire albe #remedii naturale #fire de par alb #remedii par alb

7 remedii naturale pentru a scapa de firele de par albe

Parul alb nu este doar o consecinta a varstei inaintate. Mai nou, pana si parul tinerilor a inceput sa se decoloreze. Vestea buna este ca nu trebuie sa apelezi numai la vopsele de par pline de chimicale intrucat exista si remedii naturale pentru a-ti colora podoaba capilara.

1. Vopsele naturale din comert

Cauta in magazinele specializate sau chiar si la Plafar vopsea de par vegetala henna. Acest tip de coloranti naturali reusesc sa acopere firele de par, insa intensitatea aleasa depinde de cat de mult par alb ai dobandit.

2. Vopsea din coji verzi de nuca

Probabil ca cea mai populara solutie pentru colorarea parului grizonat este reteta mostenita din batrani. Bunicii puneau la fiert mai multe coji verzi de nuca, dupa care isi clateau parul cu apa in care acestea au fiert. Fa si tu acelasi lucru si lasa apa pe par sa actioneze cel putin o ora. Cu cat este mai concentrata, cu atat culoarea va fi mai inchisa. Nuanta de par obtinuta, un saten inchis spre negru, se va mentine pe par cateva saptamani.

3. Vopsea din ceapa si curry

Chiar daca pare respingator la prima vedere, acest tratament pentru par este extrem de ieftin si in aceeasi masura eficient. Rade o ceapa uscata si amestec-o cu doua linguri de curry. Vei obtine o pasta galbuie pe care trebuie sa o aplici pe par si sa o lasi sa actioneze cel putin jumatate de ora. Dupa ce te vei clati vei observa ca firele albe de par sunt acum estompate.

4. Ulei de ricin cu zeama de lamaie

O masca de par coloranta si realizata din ingrediente naturale este cea obtinuta din amestecarea a 4 linguri de ulei de ricin cu 3 linguri de zeama de lamaie. Aplica aceasta lotiune pe par o data pe saptamana, las-o sa actioneze 30 de minute, apoi spala-te bine.

5. Vopsea din dovleac prajit in ulei de cocos

Prajeste 4-5 bucati de dovleac in 3 linguri de ulei de nuca de cocos. Cand s-a racit uleiul, aplica-l pe par si lasa-l o jumatate de ora, apoi spala bine parul.

6. Vopsea din infuzie de ceai negru

Pune intr-o cana de apa clocotita 4-5 linguri de frunze de ceai negru. Lasa infuzia sa se raceasca, apoi aplic-o pe par. Clateste-te dupa jumatate de ora. Este o solutie temporara, intrucat parul isi va reveni la nuanta lui la urmatoarea spalare.

7. Dieta cu ghimbir si curry

Specialistii sunt de parere ca si alimentele duc la decolorarea parului. Se pare ca trebuie sa mananci curry, ghimbir si susan, intrucat aceste ingrediente sunt menite sa ajute la mentinerea culorii parului tau natural.

Sursa foto: veraclasse.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare