Machiaj & Cosmetica

#ruj spf #alegere ruj #cosmetica #machiaj #ruj

7 lucruri pe care nu le stiai despre ruj

Niciun machiaj n-ar fi complet fara un ruj, oricat de discret ar fi el. Pe de alta parte, rujul iti poate transforma complet aspectul, fara sa ai nevoie de niciun alt accesoriu. Iata ce este important sa stii despre acest produs cosmetic:

1. Aplica mai intai fond de ten

La fel ca si in cazul fardurilor, rujul rezista mai mult daca este aplicat peste o baza. Pregateste-ti buzele aplicand mai intai un fond de ten lichid, intr-un strat subtire, ori un corector si abia apoi aplica rujul.

2. Exfoliaza-ti buzele

La fel ca restul corpului, si buzele trebuie curatate de celulele moarte ale epidermei de la acest nivel. Buzele moi si fine vor fi baza perfecta pentru a intinde rujul si pentru a face culoarea sa arate bine. Exista o multime de produse pe piata, insa dupa ce ai aplicat un scrub pe buze, foloseste o crema hidratanta.

3. Contureaza-ti buzele

Conturul pentru rujul de buze trebuie sa fie doar cu un ton mai inchis decat rujul. Nu trasa un contur strident. El are rolul de a corecta imperfectiunile formei buzelor, dar si de a impiedica rujul sa se intinda pe unde nu ii este locul.

4. Aplica rujul cu o pensula

De multe ori, rujul se aplica mai bine cu ajutorul unei pensule. Trucul este folosit de specialistii in make-up, intrucat le permite un control mai bun asupra modului in care aplica rujul pe buze.

5. Atentie la termenul de valabilitate

Da, rujurile pot expira! Si asa cum nu ai manca un iaurt cu termenul de valabilitate depasit, nici pe buze nu ai aplica un ruj expirat. In general, termenul de valabilitate pentru un ruj este de unul sau maxim doi ani. Dar daca nu l-ai ferit de conditiile meteo extreme si l-ai tinut in soare, spre exemplu, rujul va capata o textura granulata, asa ca cel mai bine inlocuieste-l.

6. Rujul usuca buzele

Daca iti imaginezi ca rujul tine loc de balsam de buze te inseli. E cazul in special al rujurilor mate, care tind sa usuce pielea buzelor. Fie alege un ruj hidratant, fie seara, dupa ce te-ai demachiat, aplica pe buze o crema speciala sau un balsam care sa inmoaie si sa hidrateze pielea.

7. Alege ruj cu factor de protectie solara

Rujurile sunt cu sau fara factor de protectie solara. Dar tinand cont ca stii cat de urata este senzatia unor buze arse, cel mai bine alege un ruj cu SPF 15 sau mai mult. Specialistii sustin ca cele inchise la culoare asigura o pelicula protectoare impotriva soarelui. Asadar, in timpul verii evita glossurile.

Sursa foto: wallpaperscraft.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului