Machiaj & Cosmetica

#ten #cosmetica #alimente sanatoase #alimente benefice

Alimente sanatoase care iti fac tenul mai frumos

Pielea este mai mult decat un invelis al corpului, este un organ activ si elastic, care are nevoie de o intretinere corespunzatoare pentru a face fata radicalilor liberi. Exista cateva alimente care contribuie la intretinerea tenului, oferindu-i elasticitatea si fermitatea de care are nevoie. Iata ce alimente recomanda specialistii pentru a avea un ten frumos!


1. Avocado

Avocado este unul dintre alimentele care ajuta la intretinerea tenului, atat daca este consumat, dar si prin aplicarea sub forma de masca. Fiind o buna sursa de biotina, avocado previne uscarea pielii, avand efect hidratant.


2. Ceaiul verde

Pe lista alimentelor care iti fac tenul mai frumos se afla si ceaiul verde. Datorita depozitului impresionant de polifenoli, care lupta impotriva imbatranirii pielii, ceaiul verde este recomandat pentru consumul zilnic. Patru cesti de ceai verde in fiecare zi sunt suficiente pentru ca pielea ta sa isi pastreze fermitatea o perioada indelungata.


3. Rosiile

Potrivit unui studiu realizat in Germania, pasta de tomate contribuie la prevenirea arsurilor solare, mai ales daca este combinata cu uleiul de masline. Pasta obtinuta se aplica pe piele, in fiecare zi, pret de zece saptamani. Rosiile sunt considerate a fi o sursa importanta de nutrienti care ajuta la incetinirea distrugerilor celulare cauzate de radicalii liberi.


4. Somonul

Pentru a preveni imbatranirea pielii, este recomandat sa consumi somon. Acest aliment contine astaxanthin, un antioxidant care imbunatateste elasticitatea pielii, astfel incat ridurile nu vor mai fi vizibile.


5. Ouale

Ouale contin proteine care ajuta la refacerea celulelor afectate. De asemenea, ouale contin si biotina, vitamina care protejeaza pielea importriva imbatranirii.


6. Rodii

Pe lista alimentelor care contribuie la intretinerea tenului se afla si rodiile. Aceste fructe sunt bogate in antioxidanti care ajuta la formarea colagenului. De asemenea, multumita consumului de rodii, ranile de la nivelul pielii se vor vindeca mai usor.

Sursa foto: dmatxi.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare