Machiaj & Cosmetica

#trucuri ten #aspect lucios ten #probleme ten #respiratie piele

5 trucuri simple pentru a scapa de aspectul lucios al tenului in timpul verii

Ca orice femeie care are grija de felul in care arata, stii din propria ta experienta ca una dintre cele mai mari probleme de ordin estetic in timpul verii este tenul lucios. Transpiratia, dar si produsele cosmetice si de machiaj pe care le folosesti sunt principalele cauze ale aparitiei luciului pe pielea tenului. Din fericire, de acum inainte nu te vei mai confrunta cu aceasta problema, daca apelezi la trucurile urmatoare.
 

1. Lasa pielea sa respire


Daca nu ai imperfectiuni ale pielii pe care este obligatoriu sa le ascunzi sub fondul de ten, macar pe timpul verii incearca sa renunti la acest produs de machiaj. Cele mai multe fonduri de ten impiedica pielea sa respire si, prin textura pe care o au, retin transpiratia la suprafata. Asa apare acel efect lucios, de oglinda.

Daca nu poti renunta la fondul de ten, poti opta pentru unul oil-free, cu acoperire medie. Solutia optima, insa, o reprezinta pudra minerala. Aceasta absoarbe sebumul si elimina efectul de ten lucios, dar in acelasi timp iti confera un strop de culoare.

2. Foloseste un produs pentru curatarea tenului


Spalarea tenului cu apa obisnuita de la chiuveta nu te ajuta sa elimini eficient impuritatile si grasimea de pe ten. Tocmai din acest motiv, pe perioada verii este recomandat sa folosesti un produs pentru curatarea pielii. Acesta va elimina toate impuritatile, va destupa porii si va face ca pielea sa ramana mata mai mult timp.

3. Aplica lotiune cu factor ridicat de protectie


Crema hidratanta obisnuita poate face ca tenul sa devina lucios si uleios pe parcursul zilei, din cauza transpiratiei. Prin urmare, vara este indicat sa inlocuiesti crema hidratanta cu o lotiune cu factor ridicat de protectie (30). Aceasta regleaza productia de sebum la nivelul fetei si ajuta pielea sa ramana mata pe toata durata zilei.

4. Exfoliaza-ti pielea o data pe saptamana


Exfolierea pielii iti permite sa scapi nu doar de impuritatile cele mai ascunse, ci si de celulele moarte care se aduna la suprafata si mentin tenul lucios. De asemenea, exfolierea este esentiala pentru curatarea in profunzime a porilor si reglarea productiei de sebum.

5. Foloseste servetele sugativa


Nimic nu este mai frustrant vara decat sa simti cum tot machiajul aplicat dimineata se "scurge" de pe ten, iar pielea incepe sa semene cu luciul unui lac. Foloseste servetele sugativa de mai multe ori in timp zilei. Acestea absorb transpiratia si lasa pielea mata si fresh.

Sursa foto: ethnichealthcourt.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului