Machiaj & Cosmetica

#pedichiura #trucuri pedichiura #pedichiura perfecta

5 trucuri pentru o pedichiura perfecta chiar la tine acasa

Daca ai uitat sa iti faci programare la salon sau pur si simplu ti-ai propus sa faci economii, iti poti realiza o pedichiura perfecta chiar la tine acasa. Urmeaza sfaturile noastre si vei invata cum sa iti ingrijesti singura picioarele.


1. Fura "meserie" din salonul de frumusete

Nu ar strica sa fii mai atenta atunci cand mergi la salon sa iti faci pedichiura. Urmareste fiecare pas pe care il face cosmeticiana ta, astfel incat sa fii pregatita sa repeti aceelasi operatiuni la tine acasa. Ori de cate ori ai cate-o nelamurire, roaga-i pe angajatii salonului sa iti explice ce se intampla.


2. Renunta sa iti faci pedichiura daca ai taieturi/ zgarieturi pe picioare

Amana sedinta de frumusete daca observi ca ai taieturi sau zgarieturi pe picioare, deoarece microrgansimele pot ajunge in sange si cauza diverse infectii.

Totodata, se recomanda ca inainte cu o zi de a-ti face pedichiura sa nu folosesti ceara epilatoare sau creme speciale de inlaturare a parului nedorit. Sanatatea este mai presus de orice, asa ca este bine sa te asiguri ca toate tratamentele de infrumusetare se vor desfasura de fiecare data intr-un mediu curat si sigur.


3. Inmoaie picioarele in apa calduta si maseaza-le usor

Pregateste o cadita cu apa calduta, in care poti adauga si cateva picaturi de ulei aromat, apoi inmoaie picioarele si lasa-le sa se relexeze minim 15 minute. Maseaza calcaiele si talpa, astfel incat circulatia picioarelor sa fie pusa in miscare.


4. Exfoliaza celulele moarte

Foloseste o perie speciala de pedichiura, tratamente exfoliante sau piatra ponce pentru a indeparta celulele moarte. Vei obtine astfel o piele fina si catifelata.


5. Curata unghiile

Curata unghiile si indeparteaza colturile cu ajutorul unui clestisor special. Cuticulele trebuie sa le impingi usor catre baza unghiei, cu ajutorul unui betisor de bambus.

Un alt truc care va face minuni pentru unghiile tale si va indeparta culoarea galbuie a acestora se refera la folosirea otetului pentru tratarea lor. Tamponeaza cu ajutorul unui disc demachiant fiecare unghie de la picioare, numai dupa ce unghiile au fost curatate cu acetona.

Da unghiilor tale forma dorita, apoi foloseste si pila pentru a oferi lustru unghiilor.

Sursa foto: spaaroundtheworld.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului