Machiaj & Cosmetica

#machiaj #trucuri machiaj #ten cuperozic

5 trucuri pentru machiajul unui ten cuperozic

Cuperoza este una dintre problemele de ten cel mai des intalnite in randul doamnelor si domnisoarelor. Din fericire, daca te numeri si tu printre ele, afla ca poti estompa aceasta imperfectiune cu ajutorul trucurilor de machiaj. Iata, asadar, cateva trucuri pentru a obtine un look fara cusur!


1. Foloseste o crema nuantatoare pentru uniformizarea culorii pielii

Deoarece cuperoza se manifesta printr-o nuanta rozacee a tenului, mai ales in zona nasului si a obrajilor, ai nevoie de un machiaj care sa uniformizeze culoarea tenului.

Pregateste-ti pielea pentru machiaj cu o usoara demachiere, apoi aplica o crema nuantatoare. Aplica un anticearcan pe zona afectata de cuperoza, apoi omogenizeaza produsul cu buricele degetelor, cu miscari circulare.

Anticearcanul de culoare verde calmeaza roseata, iar cel de culoare bej ofera o acoperire profunda si un aspect natural.


2. Alege si aplica fondul de ten potrivit

Acorda o atentie sporita alegerii nuantei fondului de ten, deoarece produsele cu baza roz vor accentua roseata. In loc sa te bucuri ca ai eliminat o imperfectiune prin machiaj, vei avea neplacuta surpriza de a vedea ca ai accentuat problema. In schimb, subtonurile galbene sau bronzante te vor scoate intotdeauna din incurcatura.

Aplica fondul de ten pe toata suprafata fetei pentru a omogeniza anticearcanul, dar ai grija sa nu iti incarci fata cu un strat gros de produs.


3. Foloseste pudra pentru fixarea machiajului

Foloseste o pudra pulbere, care te va ajuta sa fixezi fondul de ten, iar daca alegi sa aplici si blush, indreapta-ti atentia catre nuante in tonuri de piersica sau caramel.


4. Foloseste nuanta potrivita de ruj

Nuantele aprinse de ruj, precum rosu, bordeaux sau trandafiriu, accentueaza problema cuperozei, prin urmare specialistii recomanda produsele un nuante de bej nude sau luciurile de buze transparente.


5. Alege un machiaj natural pentru ochi

Machiajul ochilor trebuie sa fie natural si luminos, iar daca vrei sa ai o privire seducatoare, poti apela cu incredere la eyeliner-ul de culoare neagra.

Sursa foto: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului