Machiaj & Cosmetica

#manichiura #sfaturi manichiura #trucuri manichiura #manichiura perfecta

5 trucuri pentru a evita riscurile unei manichiuri incorecte

Unghiile ingrijite reprezinta o dovada de respect fata de propria persoana. De aceea, este important sa ai grija de aspectul unghiilor tale si sa le pastrezi in forma optima. Iata cateva trucuri cu ajutorul carora poti avea o manichiura impecabila, fara sa te expui catorva riscuri asociate cu acest ritual de ingrijire esential.


1. Nu taia cuticulele

Taierea cuticulelor poate provoca aparitia unor infectii, intrucat acestea functioneaza ca o bariera impotriva bacteriilor. Fiindca sunt inestetice, cuticulele se imping usor spre baza unghiei cu ajutorul unui betisor din lemn special sau a unei bucati de material din bumbac. Este important sa iti indepartezi cuticulele, imediat dupa baie, fiindca apa calda le face moi.


2. Sterilizeaza instrumentele pentru manichiura

In cazul in care iti faci singura manichiura, este important sa sterilizezi bine instrumentele pe care le folosesti. Chiar daca le utilizezi doar tu, este bine sa repeti procesul de fiecare data, inainte de a te apuca de ingrijirea manichiurii.

Daca mergi la salon, cere-i manichiuristei sa sterilizeze instrumentele in prezenta ta. In caz contrar, ai putea sa te pricopsesti cu o infectie dificil de tratat.


3. Pileste unghiile intr-o singura directie

Miscarea pilei de unghii in mai multe directii poate provoca exfolierea unghiilor sau chiar ruperea lor, deoarece acestea vor fi slabite. Prin urmare, este indicat sa pilesti unghiile intr-o singura directie.


4. Evita ingalbenirea unghiilor

Uneori, unghiile tale capata o nuanta galbuie, ceea ce nu este deloc estetic. Cauzele ingalbenirii unghiilor pot fi fumatul, folosirea ojelor inchise pentru o perioada indelungata sau carente de zinc in organism.

Pentru a evita ingalbenirea unghiilor, poti folosi uleiuri sau creme hidratante, oja protectoare imbunatatita cu vitamine sau masti naturale preparate in casa, cu ulei de masline, ricin sau zeama de lamaie.


5. Nu folosi oja in exces

Prea multe straturi de oja deshidrateaza unghiile si provoaca ruperea lor. In plus, unghia se decojeste mult mai repede daca stratul de oja este mult prea gros. Cand oja incepe sa sara, este important sa o indepartezi, pentru ca stratul superficial al unghiei sa nu fie afectat.

Sursa foto: bathnbody.craftgossip.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare