Machiaj & Cosmetica

#secrete machiaj #machiaj perfect #machiaj

5 secrete de la make-up artisti pentru un machiaj de zi discret

Machiajul de zi este frecvent intalnit la locul de munca, pentru plimbari, shopping sau alte activitati cotidiene. Acesta pune in lumina zilei cele mai frumoase trasaturi ale tale, astfel incat este important sa ai un aspect cat mai natural. Make-up artistii recomanda o rutina corespunzatoare a acestui stil de machiaj, folosind paletele cu intensitati reduse care sporesc confortul, feminitatea si naturaletea.

 

Daca vrei sa aflii cele mai noi sfaturi si ponturi oferite de catre make-up artisti pentru un machiaj de zi discret, atunci consulta lista urmatoare si pune in aplicare metodele potrivite pentru stilul tau!

Alege fondul de ten fara cusur

Alegerea fondului de ten potrivit se afla in stransa legatura cu textura pielii tale: normale, mixte, uscate, deshidratate, grase, acneice sau cu tendinte de pigmentare, cat si cu tonul si subtonul pielii: galben, roz, masliniu, rece, cald sau neutru. De exemplu, pentru un aspect fara imperfectiuni al tenului acneic, opteaza pentru un fond de ten cu finisaj mat si acoperire medie.

Cel de-al doilea factor important in alegerea fondului de ten pentru machiajul de zi este nuanta. Ea trebuie sa fie aproape identica cu tonul si subtonul tau deoarece, in caz contrar, se va putea observa linia dintre zona acoperita si cea nemachiata, in special la gat si in zona urechilor, iar aspectul tau nu va mai fi la fel de placut.

Contureaza-ti privirea

Pentru un machiaj de zi, poti opta pentru numeroase modele si idei de contur pentru ochi. Deoarece vei avea acest aspect pentru intreaga zi de activitati de la locul de munca, lejere sau casnice, este important sa alegi produsele de calitate, si chiar waterproof.

Poti realiza un astfel de make-up la preturi atractive, cu mascara profesională de la 24,50 RON, de exemplu, alături de fondul de ten, pudrele bronzante, kiturile pentru sprâncene, rujurile și glossurile favorite si durabile in timp, la umiditate si la alti factori externi.

Artistii make-up recomandă trasarea unei linii fine a conturului ochilor cu un creion sau aplicarea un machiaj de stilul „cat-eye” cu linii comode, feminine și elegante datorita unui eyeliner negru si bogat in pigment. Pentru un aspect de zi impecabil, foloseste mascara doar pe genele superioare, cu miscari lente și neincarcate.

Conturarea sprancenelor si mimica fetei

Un aspect important pe care-l pun make-up artistii in lumina este conturarea si nuantarea sprancenelor in functie de forma fetei tale și de culoarea parului. De exemplu, daca ai chipul in forma de inima, atunci sprancenele tale pot fi putin arcuite, mai groase si frumos aranjate, insa pentru fata alungita, sprancenele se recomanda a fi extinse pe orizontal.

Revenind la culoare, aceasta trebuie sa fie cat mai apropiata de culoarea actuala a parului. De pilda, daca te-ai vopsit de curand in nuante de blond, atunci și sprancele tale au nevoie de o paleta de culoare asemanatoare, fie aceasta cu un ton mai inchis, egal sau mai deschis. Totodata, este indicat sa aplici un fard de culoarea pielii peste firele rebele.

Rujul in culori pastel

Rujul cu o gama cromatica discreta, fina, cremoasa si hidratanta, alaturi de celelalte produse cosmetice pentru buze, precum conturul, glossul sau balsamul se recomanda a fi in nuante pastel sau neutre. Deoarece ziua doresti sa impui un aspect feminin, elegant, atractiv și profesional, alege culorile ce iti avantajeaza forma fetei si trasaturile cele mai frumoase ale chipului, in defavoarea rujurilor pigmentate ce pot trasmite numeroase stari.

Aspectul final al chipului

Chiar daca iti doresti un machiaj de zi, poti folosi produse de contur, pudre bronzante, blush sau iluminator, insa cu o pigmentatie redusa sau cu moderatie, spre deosebire de machiajul de seara. Pentru a-ti pune in valoare trasaturile fetei, alege un look discret, insa usor conturat datorita acestui finisaj.

Machiajul de zi este unul dintre cele mai simple stiluri make-up de realizat, insa este important sa iei in considerare sfaturile oferite de artistii si de profesionistii din domeniu. Alege produsele potrivite pentru tenul tau si paletele de culoare în ton cu nuanta ochilor pentru un look feminin, elegant, indraznet și optimist in fiecare zi!

Sursa foto: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare