Machiaj & Cosmetica

# sfaturi ingrijire par #ingrijire par #par

5 obiceiuri pe care trebuie sa le adopti pentru a avea un par superb

Ti-ai spus de fiecare data ca parul stralucitor si foarte sanatos pe care il afiseaza vedetele in reclame este doar o simpla fictiune? Ei bine, chiar se poate sa ai si tu un par atat de sanatos. Iata cateva reguli de care trebuie sa tii cont pentru a avea un par superb:

1. Treci peste samponarea zilnica

Chiar daca parul tau se ingrasa foarte repede, spalarea sa zilnica nu ii face decat mai mult rau. Incearca sa folosesti un sampon pentru par uscat sau pur si simplu apa calda. Nu este nevoie sa iti samponezi parul in fiecare zi. Spala-te de cel mult doua ori pe saptamana si aplica samponul pe sclap, iar balsamul de lungimea parului si pe varfuri.

2. Fa-ti un stoc de vitamine

Uita-te pe etichetele produselor pe care le cumperi si ai grija ca acestea sa contina cat mai multe vitamine naturale, minerale si uleiuri. Acestea fac foarte bine parului, insa marea cantitate a vitaminelor le poti lua din consumul de alimente sanatoase, precum acizii grasi esentiali, legume sau verdeturi.

3. Foloseste periile de par

Foloseste periile de par in locul pieptanului. Acestea vor da mai mult volum coafurii tale si te vor ajuta, de asemenea, sa raspandesti uleiurile naturale pe care le producerea pielea si care ajuta totodata la buna ingrijire si mentinere a sanatatii parului.

4. Vopseste-ti parul doar cat este nevoie

Daca vrei sa ai un par sanatos, incearca sa nu exgerezi nici cu vopsitul. Aplica vopsea pe par doar la radacina la cel mult patru-sase saptamani, in cazul in care ai un par blond, si de cateva ori pe an daca ai o nuanta inchisa a podoabei capilare.

5. Ia in considerare semnele pe care ti le arata scalpul

Pielea capului este un indicator perfect al tipului tau de par. Daca podoaba ta capilara este grasa, atunci inseamna ca este vorba despre probleme hormonale. Daca parul tau este uscat, firul tau de par este foarte fragil si are nevoie de fortifiere. Asadar in functie de semnele pe care ti le arata scalpul tau, incearca sa folosesti produsele de ingrijire de care acesta are nevoie.

Sursa foto: thefashionspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare