Machiaj & Cosmetica

#ten #ingrijire ten #ingrijire piele #masti de fata

5 masti de fata cu orez

Ingrijirea tenului si aplicarea periodica a mastilor scrub fac parte din ritualul de frumusete al oricarei femei. Daca nu iti permiti sa mergi la salon sau nu vrei sa investesti banii in produsele cosmetice de pe piata, iti poti pregati singura o masca exfolianta.

Noi iti recomandam mastile cu orez, pentru ca acest produs este nelipsit in orice gospodarie si este si foarte ieftin. Iata cinci tipuri de masti pe care le poti pregati.


1. Masca de orez cu miere


Mierea are proprietati antioxidante, care se vor reflecta in sanatatea pielii tale. Nu numai ca iti hidrateaza tenul, dar o masca de acest tip ajuta si la exfoliere. Astfel, vor fi indepartate celulele moarte, iar tenul tau va straluci din nou.

Pentru aceasta masca ai nevoie de o lingurita de miere si doua lingurite de orez macinat. Omogenizeaza amestecul si aplica-l pe fata curata, evitand zona din jurul ochilor.


2. Masca de orez si bicarbonat


Acest tip de masca este recomandat unui ten gras sau mixt, deoarece bicarbonatul are un rol astringent. Ai nevoie de doua linguri de orez macinat fin, o lingurita de miere si o jumatate de lingurita de bicarbonat. Amestecul obtinut se aplica pe fata curata si se freaca usor cu miscari circulare.

Foloseste acest tip de masca de doua ori pe saptamana.


3. Masca de orez si rosii


O alta masca extrem de eficienta pentru tratarea tenului gras este cea din orez si rosii. Paseaza pulpa unei rosii, apoi amesteca pasta obtinuta cu o lingurita de orez macinat. Aplica masca pe tenul perfect curatat si las-o sa actioneze circa 10 minute.


4. Masca de orez si zahar


Amesteca orez macinat cu zahar tos, apoi adauga si cateva linguri de iaurt. Amestecul respectiv se va folosi pentru fata, gat si decolteu.


5. Masca de orez si cidru


Nu iti ia mai mult de doua minute sa pregatesti un scrub din orez, lapte si cidru. Ai nevoie de doua lingurite de orez macinat, patru linguri de lapte si o lingurita de cidru. Aplica masca pe tenul curat, masand usor pielea. Dupa ce ai lasat-o sa actioneze cateva minute, clateste totul cu apa calduta.

Sursa foto: accidentalokie.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare