Machiaj & Cosmetica

#ingrediente produse cosmetice #produse cosmetice

5 ingrediente din produsele cosmetice de care sa te feresti

Dincolo de ambalajul pretios si cuvintele frumoase la adresa unui produs cosmetic, adesea in spatele acestuia se gasesc o multime de capcane si ingrediente daunatoare pentru sanatatea ta. Fara sa stii, te supui astfel riscului de a te imbolnavi de cancer, alergii sau dermatite. Iata care sunt cele mai periculoase ingrediente din produsele cosmetice.


1. Ingredientele din scrubul de fata

O crema de fata exfolianta poate fi cam dura pentru pielea sensibila, din cauza ca are in componenta sa ingrediente dure (fragmente de sambure de nuca sau caisa). Aceste ingrediente agreseaza tenul si, in loc sa inlature celulele moarte, vor provoca mici rani pe piele, care vor constitui un mediu propice pentru bacterii si ciuperci.


2. Parabenii

Parabenii sunt unii dintre cei mai controversati componenti din produsele cosmetice, fiind asociati de specialisti cu riscul de cancer la san. Parabenii, care apar si sub alte nume (metilparaben, etilparaben, propilparaben) se regasesc intr-o multime de produse cosmetice, de la creme pana la sapunuri si farduri.


3. Petrolul

Petrolul, care se regaseste in produsele cosmetice sub forma de petrolatum, se foloseste ca emolient pentru balsamuri creme si produse de machiaj.


4. Lanolina

Lanolina se foloseste de asemenea ca emolient in rujuri si creme, iar in combinatie cu alte substante chimice devine periculoasa. Ca efecte adverse putem aminti formele severe de acnee.


5. Protectia solara sintetica

Aceasta substanta este folosita in produsele cosmetice cu protectie solara, in cremele hidratante de fata sau in balsamul de buze.


6. Toluenul

Toluenul este un solvent industrial folosit adesea in continutul lacurilor de unghii, fiind un compus chimic otravitor si toxic. Toluenul produce pagube grave sistemului nervos si determina afectiuni ale cailor respiratorii superioare. Poate cauza si vertij si dureri de cap.


7. Parfumul sintetic

Adesea, producatorii folosesc o combinatie de ingrediente chimice pentru a imita o anumita aroma in cosmetice. Parfumul sintetic declanseaza alergii, ameteli, iritatii sau probleme respiratorii.

Sursa foto: exploreplasticsurgery.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare