Machiaj & Cosmetica

#greseli ondulare gene #ingrijire gene #ondulare gene #gene

5 greseli de ondulare a genelor pe care sa nu le mai faci niciodata

Orice femeie isi doreste gene frumos ondulate care sa ii puna si mai bine in valoare ochii si trasaturile fetei. Doar ca atunci cand iti ondulezi genele este posibil sa faci o seri de greseli, fara sa iti dai seama. Iata care sunt acestea si de ce este recomandat sa le eviti incepand cu urmatoarea ocazie in care iti vei ondula genele.

1. Iti ondulezi genele dupa ce ai aplicat mascara

Atunci cand iti ondulezi genele dupa ce ai aplicat mascara acestea vor avea un aspect incarcat si in acelasi timp exista riscul sa le distrugi. Stratul de mascara acopera genele, apoi se usuca, facand ca firele de par sa fie tari si deloc flexibile. Atunci cand iti ondulezi genele cand acestea sunt tari sunt mari sanse sa se rupa sau sa fie smulse.

Intotdeauna, onduleaza-ti genele inainte sa aplici mascara si asigura-te ca ai indepartat foarte bine stratul de mascara dinainte, altfel risti ca genele sa ramana lipite de ondulator si sa ramai fara ele.

2. Presezi prea tare

Pentru a avea gene lungi si sanatoase, apasa usor atunci cand le ondulezi. Atunci cand presezi cu putere cu ondulatorul, ajungi fie sa ai niste gene indoite in unghi de 90 de grade sau si mai rau, s-ar putea sa se rupa.

Cum procedezi pentru a-ti ondula corect genele? Apropie ondulatorul de baza genelor, avand grija sa nu atinga pielea din jurul ochilor. Strange usor pentru cateva secunde, apoi elibereaza, mutand ondulatorul in mijloc pe lungimea genelor, apoi apasa din nou. Repeta in acelasi fel si pe varful genelor. Daca te temi de presarea genelor cu ajutorul ondulatorului traditional de metal sau ai gene prea scurte care sunt greu de prins si presat in ondulator, poti incerca un ondulator pentru gene cu aer cald.

3. Nu cureti niciodata ondulatorul de gene

Chiar daca respecti toti pasii atunci cand iti ondulezi genele si nu aplici mascara inainte, exista posibilitatea ca pe ondulatorul de gene sa ramana mascara, fard, eyeliner, bacterii sau celule moarte, care vor face ca instrumentul sa nu mai fie la fel de eficient.

O data pe saptamana sau atunci cand este necesar, curata ondulatorul de gene cu spirt medicinal si o discheta de bumbac. Inainte sa folosesti ondulatorul, asigura-te ca acesta este complet uscat.

4. Nu inlocuiesti niciodata pad-ul de cauciuc/silicon

In timp, acea bucata mica de cauciuc sau silicon din interiorul ondulatorului de gene poate acumula murdarie sau se poate deteriora, ceea ce inseamna ca ondulatorul nu va mai fi la fel de eficient. Daca inlaturi acest pad cauciucat genele tale nu vor mai fi protejate si ajung sa se distruga cand intra in contact cu partea metalica a ondulatorului. O solutie ar fi sa iti achizitionezi un nou ondulator odata la cateva luni sau cand observi ca acela pe care il ai s-a deteriorat. Unele ondulatoare au paduri de rezerva.

5. Folosesti un ondulator de gene de proasta calitate

Calitatea este importanta si atunci cand doresti sa ai gene frumos curbate, care sa nu fie distruse in timpul procesului de odulare. Investeste intr-un ondulator de gene performant, de buna calitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului