Machiaj & Cosmetica

#ruj #fard #tendinte machiaj # greseli machiaj # cum ma machiez #cum aplici rujul # cum aplici fardul

5 greseli de machiaj care te imbatranesc fara sa iti dai seama

Urmareste tendintele in machiaj, dar nu incerca sa te "abonezi" la toate si sa le introduci in ritualul tau zilnic de infrumusetare. Nu tot ce se poarta ti se si potriveste.

Exista cateva greseli frecvente de machiaj care iti pot adauga cativa ani buni aspectului si varstei, daca nu acorzi suficienta atentie modului in care combini culorile sau alegi rujurile!

1. Ruj inchis la culoare

Rujurile inchise la culoare, in tonuri reci, vinetii sau albastrui nu fac decat sa-ti subtieze buzele, iar in contrast cu pudra de fata, sa-ti ofere o paloare care-ti rigidizeaza si imbatraneste aspectul.

2. Pudra de fata

Pudra de fata este intotdeauna cu o nuanta sau doua mai deschisa la culoare decat fondul de ten. Insa din dorinta de a-si ascunde imperfectiunile sau de a-si uniformiza machiajul, foarte multe femei gresesc atunci cand o aplica in exces, in mai multe straturi. Ofera un aspect nenatural, imbatranit si inestetic.

3. Sprancene stridente

Colorarea sprancenelor intr-o nuanta puternic contrastanta cu nuanta tenului sau a parului creeaza iluzia unui chip imbatranit si neingrijit. Specialistii in machiaj recomanda conturarea sprancenelor cu o culoare mai deschisa cu un ton decat nuanta naturala a acestora pentru uniformizarea machiajului. Nu vrei ca sprancenele sa fie "vedetele" machiajului tau si sa iasa in evidenta mai mult decat ar trebui!

4. Farduri sclipitoare

Ai vazut cat de frumos sunt machiate vedetele cu farduri cu particule stralucitoare si nu eziti sa le imprumuti si tu in machiajul de ocazie. Inainte de a te grabi sa le aplici pe pleoape, este important sa analizezi cu atentie modul in care sunt acestea inserate in machiajul vedetelor tale preferate. Specialistii sustin ca, aplicate incorect, fardurile sclipitoare de pleoape pot oferi un aspect imbatranit.

De exemplu, atunci cand este aplicat la marginile interioare ale pleoapelor, ofera aspectul glamour de care ai nevoie, insa daca este folosit pentru umbre sau pentru accentuarea pleoapei inferioare, fardul tinde sa accentueze ridurile si sa scoata in evidenta toate imperfectiunile tenului.

5. Aspect prea natural

Se poarta machiajul natural si subtil, insa nu poti interpreta aceasta tendinta prin absenta oricarei urme de corector, fond de ten sau produs cosmetic pe fata ta. Daca eviti sa folosesti fond de ten, de teama ca nu care cumva sa alegi unul gresit, risti ca aspectul final al machiajului sa fie batranicios si inestetic.

Foto: Sonavonkatalogu.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare