Machiaj & Cosmetica

#crema #hidratare # greseli machiaj # cum sa aplici machiajul # cum sa aplici primer

5 greseli pe care le faci si tu cand te machiezi

Este destul de dificil sa te trezesti dimineata si sa arati perfect. Lucrurile se complica si mai tare in momentul in care aplici gresit si machiajul. Chiar daca menirea acestuia este aceea de a estompa semnele oboselii, de multe ori alegerile pe care le facem duc la un aspect si mai nesanatos al tenului. Iata cateva greseli de machiaj pe care trebuie sa le eviti pentru a nu accentua semnele oboselii:

1. Nedefinirea trasaturilor fetei

Definirea fiecarei trasaturi faciale te va ajuta sa ai un look mult mai fresh dimineata. In loc sa optezi pentru culori monotone, plane si unidimensionale pe intregul chip, mai indicat ar fi sa iti accentuezi subtil fiecare parte a fetei, precum genele, sprancenele, ochii si buzele.

2. Abuzul de corector

Un corector intr-o nuanta prea inchisa sau prea luminoasa fata de tonul pielii tale va provoca inevitabul un look obosit. Prin urmare, ar trebui sa incerci aceste produse la lumini diferite atunci cand le cumperi, pentru a fi sigura ca faci alegerea corecta.

3. Utilizarea excesiva a fardului de obraz 

Pielea uscata are tendinta de a se descuama si mai tare in momentul in care este incarcata si cu machiaj. Prin urmare, este foarte important sa folosesti fond de ten si fard de obraz cu moderatie, deoarece aplicate in cantitati mai mari acestea nu vor face decat sa accentueze urmele de oboseala.

4. Uiti de primerul pentru ochi

Una dintre cele mai frecvente de machiaj este folosirea unui dermatograf negru sub ochi, fara aplicarea unui primer in prealabil. Primerul are rolul de a preveni intinderea dermatogradului pe fata. Daca vrei sa stai si mai linistita in privinta acestui aspect, foloseste un dermatograf rezistent la apa.

5. Nehidratarea fetei

Daca vrei ca tenul sa nu arate obosit dimineata, ai grija ca, inainte de aplicarea machiajului, sa iti hidratezi foarte bine pielea. Pielea uscata accentueaza semnele oboselii. Cel mai indicat ar fi chiar sa folosesti o crema hidratanta cu protectie solara.

Foto: imujer.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare