Machiaj & Cosmetica

#masca ten # cum sa faci o masca ten #cum aplici masca # masca fructe

4 masti cu fructe pentru un ten irezistibil

Vara este perioada perfecta pentru a renunta la tratamentele corporale sofisticate din comert si a incerca o varianta mai naturala si eficienta a acestora, pornind de la fructe. Afla, asadar, cum te pot ajuta delicioasele capsune, piersici, fructe de padure si fructe tropicale sa ai un ten irezistibil!

1. Masca pentru ten cu capsuni

O portie de capsuni nu iti poate oferi doar o experienta culinara extraordinara, ci te poate ajuta sa iti purifici tenul si sa il faci sa radieze de sanatate! Tot ce trebuie sa faci este sa iti pregatesti o masca de fata din 120 g de capsuni pasate, amestecate cu putin amidon de porumb. Aplica mixtura obtinuta si las-o sa actioneze 30 minute. La final, clateste cu apa rece din abundenta si bucura-te de efectul exfoliant si reparator al aromatelor capsune!

2. Masca pentru ten cu piersici

Piersicile sunt ticsite cu vitaminele A si C si acizi alfa hidroxilici (AHA) care ajuta la eliminarea eficienta a impuritatilor si a celulelor moarte de la suprafata pielii, contribuie la destuparea porilor, reduc aspectul ridurilor si iti lumineaza tenul.

Pentru a-ti rasfata tenul, pregateste-ti o masca dintr-o piersica decojita si pasata, amestecata cu 1 lingura de miere si suficienti fulgi de ovaz pentru a obtine o pasta groasa. Aplica amestecul si lasa-l sa actioneze 10-15 minute, dupa care indeparteaza-l cu apa calduta.

3. Exfoliant pentru ten cu afine

Si afinele sunt bogate in antioxidanti si vitamina C, iar in combinatie cu miere si zahar, pot sta la baza unui exfoliant delicat si eficient pentru ten. Paseaza 100 g de afine intr-un vas, dupa care adauga 2 linguri de miere si 1 lingurita de zahar fin. Amesteca bine si aplica exfoliantul obtinut pe fata, gat si decolteu, lasandu-l sa actioneze 15 minute. Clateste la final cu apa calduta.

4. Exfoliant pentru ten cu fructe tropicale

Chiar daca le gasesti in magazine si in alte sezoane, nu ai niciun motiv sa nu te folosesti de ele si in timpul verii! Fructele tropicale, ticsite si ele cu vitamine, pot fi ingredientele principale ale unei puzderii de tratamente pentru ten.

Pentru un exfoliant eficient cu fructe tropicale ai nevoie de 1/2 papaya, 1/2 mango, 1/4 lamaie si 1 lingurita de amidon de porumb. Decojeste, scoate semintele si taie fructele in bucati mici, dupa care amesteca-le in blender pana obtii o pasta omogena. Adauga amidonul, amesteca bine, apoi aplica exfoliantul pe ten, gat si decolteu. Lasa-l sa actioneze 15 minute, iar la final clateste cu apa calduta.

Foto:dealsandyou.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare