Machiaj & Cosmetica

#albus de ou #argila #aspirina #cosmetica #ten gras #tratamente faciale #tonifiant

4 tratamente de vara pentru tenul gras

Vara problemele tenului gras se intensifica si mai mult decat iarna, de aceea, in aceasta perioada, are nevoie de o ingrijire speciala, mai atenta. Pentru a scapa de aspectul lucios si de cantitatea mare de sebum de pe tenul gras, trebuie sa folosesti pe timpul verii cateva tratamente naturale. Iata cateva dintre acestea:


1. Tratament pentru tenul gras pe baza de argila

Cel putin o data pe saptamana, persoanele care au un ten gras trebuie sa isi aplice o masca pe baza de argila, care sa le curete fata in profunzime. Pentru a prepara aceasta masca trebuie sa amesteci o lingura de argila cu o lingura de apa, putin lapte, o lingura de suc de portocale sau un albus de ou.

Acesta masca trebuie lasata sa actioneze pe fata 20 de minute si trebuie aplicata prin miscari circulare. Se indeparteaza de pe fata cu apa calduta.


2. Tratament cu albus de ou pentru tenul gras, cu predispozitie spre acnee

Pentru tenul gras, care are predispozitie spre acnee, una dintre cele mai indicate masti este cea din albus de ou. Aceasta strange porii si absoarbe sebumul foarte bine.

Amesteca un albus de ou cu o lingurita de zeama de lamaie si aplica aceasta compozitie pe fata si las-o sa actioneze 15 minute, pana cand simti ca ti se strange pielea, apoi indeparteaz-o cu apa calda.


3. Tratament cu aspirina pentru tenul gras

Un alt tratament pe care il poti face vara pentru tenul gras este cel bazat pe aspirina. Insa inainte de a aplica aceste tratament ai grija sa nu prezinti o alergie la aceste medicament.

Paseaza o pastila de aspirina si amestec-o cu apa, pana cand se formeaza o pasta, apoi adauga si putina miere. Spala-ti bine fata inainte de a aplica aceasta masca, apoi intinde-o pe fata uscata si las-o sa actioneze 10 minute, apoi curata tenul.


4. Tratament cu tonifiant natural pentru tenul gras

Daca vrei sa scapi cat mai repede de aspectul stralucitor al tenului gras, iti poti prepara singura un tonifiant. Imbiba un servetel de bumbac in tinctura de hamamelis, care se gaseste la orice plafar, si curata-ti fata de doua ori pe zi cu acestea timp de doua saptamani. Hamamelis este o planta care contine tanine si are un puternic efect astringent.

Sursa foto: rahatskincare.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare