4 tipuri de demachiant natural, homemade

Machiaj & Cosmetica

#machiaj #demachiant #demachiant natural #demachiant homemade #indepartare machiaj

4 tipuri de demachiant natural, homemade

Pentru a avea o piele perfecta, protectia sa este cel mai important pas. Produsele de machiaj pe care le folosesti pot avea un impact negativ asupra tenului tau, daca nu le alegi pe cele potrivite sau le lasi prea mult timp pe fata. Demachierea este asadar un proces important, caruia trebuie sa ii acorzi maxima atentie. Uita de demachiantele pline de chimicale din magazine si realizeaza-ti singura aceste produse. Iata cateva tipuri de demachiant natural, homemade:

1. Uleiul de masline

Uleiul de masline este unul dintre cele mai bune demachiante naturale. Acesta indeparteaza usor machiajul si nici nu produce iritatii sau mancarimi ochilor.

Uleiul de masline nu este doar subtil cu ochii, cat si cu pielea. Pentru a curata tenul perfect, pune ulei de masline pe un disc de vata si maseaza-ti usor fata si ochii. Lasa uleiul sa actioneze cateva minute, apoi indeparteaza-l cu apa calda.

2. Laptele

Laptele este un alt produs natural, care te poate ajuta sa iti cureti fata usor si eficient si sa elimini rapid machiajul. Acest produs este folosit, totodata, la scara larga in produsele cosmetice, deoarece are un efect calmant asupra pielii uscate si sensibile.

Pentru a-ti realiza un demachiant natural, amesteca o jumatate de cana cu lapte cu cateva picaturi de ulei de migdale si aplica compozitia obtinuta pe intreaga fata. Dupa utilizare, spala bine tenul cu apa calduta.

3. Uleiul de nuca de cocos

Cu un continut de grasimi saturate mare, uleiul de nuca de cocos este un hidratant excelent pentru pielea uscata. Acesta actioneaza foarte bine si ca demachiant natural, mai ales pentru ochi.

In afara de aceste calitati, uleiul de cocos are si proprietati antifungice si antivirale, care protejeaza pielea dupa indepartarea machiajului.

4. Castravetii

Tinand cont de calitatile nutritive si hidratarea pe care o ofera, castravetii reprezinta garantia ca pielea ta nu va fi uscata dupa eliminarea machiajului. Castravetii actioneaza, de asemenea, ca un exfoliant asupra pielii.

Poti sa iti realizezi chiar un suc de castraveti pentru a-ti spala fata sau chiar o pasta, cu ajutorul unui blender, pe care sa le tii cateva zile in frigider si sa le aplici pe fata pentru a indeparta machiajul.

Sursa foto: melatechocolates.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare