Machiaj & Cosmetica

#acnee #masti faciale #masti homemade #masti acnee #masca miere

4 masti homemade pentru acnee

Acneea este recunoscuta in plan medical ca o afectiune a pielii ce afecteaza 85% din populatia cu varsta cuprinsa intre 12 si 30 de ani. Aproximativ 20% din femei sufera de aceasta afectiune a pielii la o anumita etapa din viata. Cu toate aceastea, acneea apare in special la pubertate si se poate inrautatii in adolescenta. Partile corpului cele mai afectate de acnee sunt in general fata, umerii, pieptul si gatul. Ea poate aparea, de asemenea, pe brate, insa in general, acneea dispare in timp. In cazul in care te confrunti insa cu o forma severa de acnee si vrei sa dispara cat mai repede, poti folosi niste masti naturale, homemade. Iata cateva exemple:

1. Masca cu faina gram

Acneea apare in general atunci cand pielea este foarte incarcata si cu foarte multe celule moarte. In aceste cazuri, in porii pielii se acumuleaza si foarte multe bacterii, de aceea este foarte bine sa scapi cat mai rapid de aceste celulele moarte.

Realizeaza-ti un exfoliant natural din doua linguri de faina gram, un iaurt mic, cateva picaturi de apa de trandafiri si suc de lamaie. In cazul in care pielea ta este foarte uscata, adauga si 2-3 picaturi de ulei vegetal. Aplica apoi pasta obtinuta pe zona afectata de acnee si las-o sa actioneze aproximativ o jumatate de ora. Curata apoi masca prin masaj usor.

2. Masca cu busuioc uscat

Aceasta masca de fata este numita masca tonica pentru tenul acneic. Pentru realizarea acestei masti ai nevoie de 10-12 linguri de busuioc uscat praf pe care il inmoi in apa pentru doua ore. Aplica apoi pe fata solutia obtinuta si acoper-o cu un prosop ud pentru 10 minute.

3. Masca cu bicarbonat de sodiu

Pune un varf de cutit de bicarbonat de sodiu in palma si amesteca-l cu cateva picaturi de apa. Aplica aceasta solutie pe fata ta si las-o sa actioneze 15 minute, apoi curata-ti tenul cu apa calda. Utilizeaza aceasta masca de doua ori pe saptamana pentru a avea rezultate optime.

4. Masca cu mar si miere

Rade o jumatate de mar, apoi amesteca-l cu patru lingurite de mere si aplica pasta obtinuta pe partea cea mai afectata a pielii. Las-o sa actioneze 15 minute apoi, clateste fata cu apa calda. Aceasta masca face minuni si pentru pielea foarte uscata si, in plus, o poti folosi zilnic. Ea previne, de asemenea, aparitia cosurilor si ofera o stralucire aparte pielii.

Sursa foto: girls-matters.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare