Machiaj & Cosmetica

#masti par homemade #masca par #deteriorare par #masti #ingrijire par #diy

3 masti care redau vigoarea parului deteriorat, in sezonul rece

Expunerea la frig poate afecta sanatatea firului de par. Daca nu este ingrijit corespunzator in perioada iernii parul va fi lipsit de stralucire si se va deteriora. Ii poti reda rapid stralucirea si vigoarea, cu ajutorul unor masti din ingrediente naturale.

Masca de par cu ou si ulei de masline

Ai nevoie de doua galbenusuri de ou si de doua lingurite cu ulei de masline extravirgin. Pune ingredientele intr-un bol si amesteca-le bine, pana se omogenizeaza. Aplica masca la radacina firului de par, masand usor, cu buricele degetelor. Inveleste-ti apoi capul cu un prosop caldut, pe care l-ai tinut cateva minute pe calorifer.

Lasa masca sa actioneze 20 de minute, apoi spala-te pe cap, cu samponul pe care il folosesti in mod obisnuit. Masca de par cu ou si ulei de masline este recomandata pentru toate tipurile de par, iar rezultatele se vor vedea inca de la prima aplicare.

Masca de par cu miere de albine

Din cauza frigului si pielea capului poate avea de suferit. Aparitia cojitelor albe, inestetice, insotite de mancarimi este cea mai des intalnita problema in acest sezon. Pentru a evita aceste probleme, aplica, saptamanal, o masca pe baza de miere de albine. Pe langa beneficiile aduse scalpului, masca intareste si radacina firului de par, impiedicand caderea acestuia. Tratamentul trebuie facut cel putin o data pe saptamana, timp de doua luni.

Amesteca doua lingurite de miere cu doua linguri cu otet din mere si cu o jumatate de ceasca cu apa calduta. Aplica pasta formata la radacina firelor de par, masand usor. Lasa-o sa actioneze jumatate de ora, apoi spala-te bine cu sampon.

Masca de par cu avocado si banane

Bogat in complexul de vitamine B si in vitamina E, avocado este unul dintre fructele recomandate pentru ingrijirea parului deteriorat. Si bananele au efecte miraculoase asupra firului de par care se rupe usor, datorita mineralelor pe care le contin, si anume potasiu, crom, fosfor si fier.

Prepara o masca din doua fructe de avocado, o jumatate de banana si trei lingurite de ulei. Adauga fructele in blender si mixeaza bine pana obtii o pasta omogena. Adauga apoi uleiul de masline. Aplica masca pe toata lungimea parului si las-o sa actioneze timp de o jumatate de ora. Clateste bine parul si spala-te apoi cu samponul obisnuit.

Sursa foto: sports-architecandhome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului