Machiaj & Cosmetica

#stil #sfaturi frumusete #erori machiaj #erori infrumusetare

3 greseli de infrumusetare si cum sa le eviti

Orice femeie a facut intr-un moment al vietii greseli de infrumusetare pe care a invatat sa le corecteze de-a lungul timpului. Si mai interesant este sa observam gafe de acest tip in aparitiile vedetelor, care mai beneficiaza si de ajutorul consilierilor de imagine. Iata cum sa eviti erori frecvente in ritualul zilnic de frumusete.

Cum o femeie inteligenta invata din experientele altora, analizeaza cu atentie urmatoarele greseli de infrumusetare comise de vedetele de top ale Americii.

1. Incompatibilitatea nuantelor

Nici intr-un milion de ani rosul si movul intens nu vor face o combinatie reusita in cadrul aceluiasi machiaj, indiferent de intensitatea culorii. Dovada este imaginea aproape infricosatoare a actritei Leighton Meester, care si-a conturat buzele puternic si a aplicat un fard de pleoape mov de jur imprejurul ochilor, ca intr-un film de groaza.

Pentru a evita astfel de situatii, nu uita regula de baza a machiajului reusit: cand iti accentuezi puternic ochii, iti mentii buzele cu un machiaj discret si invers.



Foto: thebeautyoflifeblog.com

2. Pielea lucioasa

Indiferent cat de corect ar fi realizat un machiaj, pielea lucioasa este intotdeauna capabila sa strice complet farmecul chipului. Aplicarea unei creme grase si a unui fond de ten uleios pe un ten mixt conduce la aceasta consecinta neplacuta.

Aplica intotdeauna un fond de ten adaptat tipului tau de piele si foloseste o pudra translucida pentru zona "T", care sa tina sebumul departe. Si Angelina Jolie ar fi trebuit sa procedeze la fel.



Foto: refinery29.com

3. Catastrofa batonului corector

Din dorinta de a acoperi cat mai bine cearcanele, pana si vedetele de top aplica un baton corector mult prea deschis pentru tipul lor de ten sau in comparatie cu nuanta fondului de ten folosit. O pudra neutra aplicata la final intensifica efectul de "faina" in jurul ochilor. Taraji P. Henson a "reusit" sa isi machieze tenul prea deschis pentru restul corpului si portiunea de sub ochi in alb imaculat.

Pentru a evita acest lucru, ai grija ca batonul corector sa fie identic sau cu un ton mai inchis decat pielea. In plus, el trebuie sa fie in aceeasi nuanta cu fondul de ten. Aplica o pudra pentru fixare care sa nu iasa din paleta cromatica aleasa!



Foto: juicymagonline.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului