Machiaj & Cosmetica

# greseli machiaj #machiaj #imbatranire

12 greseli de machiaj care te imbatranesc cu cel putin 10 ani

A te machia ajuta in ceea ce priveste infatisarea. O fata frumoasa este mai mult pusa in valoare de anumite tipuri de machiaj. Insa daca faci anumite greseli poti sa arati a fi cu cativa ani mai in varsta decat erti in realitate. Iata 12 greseli de machiaj de acest tip:

Porti ruj foarte inchis la culoare

Atunci cand porti culori de rosu foarte inchise sau de mov inchis poti sa ai aspectul de buze foarte subtiri, care sunt specifice persoanelor in varsta ce au pierdut din volumul lor natural al buzelor. De aceea este recomandata utilizarea de ruj in nuante de roz sau lip-gloss, care da aparenta de volum.

Porti culoarea nepotrivita de fond de ten

Cand porti un fond de ten mai inchis sau prea deschis poate sa arate tenul tau ca fiind tern si inestetic. Pentru a testa in magazin si a cumpara nuanta potrivita, poti sa incerci chiar pe fata in loc de a incerca pe mana produsul.

Sari peste machiajul sprancenelor

Cand te-ai pensat excesiv sau ai imbatranit, ai fire lipsa mai multe. Este bine sa le umpli pentru a avea aspect tineresc.

Iti aplici blush-ul in locurile nepotrivite

Atunci cand il aplici doar in mijlocul fetei poate sa arate ciudat sau nepotrivit. De asemenea si daca il pui unde trebuie sa stea bronzerul. Ai nevoie de sfaturi pentru forma fetei tale pentru un aspect tineresc.

Iti machiezi cu negru zona de sub ochi

Ochii tai pot sa arate a fi obositi si mai batrani daca folosesti negru in acea zona. Mai degraba foloseste in coltul ochiului iluminator.

Folosesti straturi multe de make-up

Straturile grele, multe de concealer si de fond de ten se strang in liniile fine si iti afecteaza aspectul. Foloseste putina cantitate pentru un aspect tanar.

Folosesti o culoare de blush mohorata

O culoare prea terna si deloc vesela arata urat si te imbatraneste. Foloseste nuante vii si pastelate.

Folosesti o culoare de concealer nepotrivita

Cand este prea deschisa sau inchisa culoarea concealerului poate sa iti accentueze mai degraba cearcanele, decat sa le ascunda. Asadar foloseste culori pe baza de galben si in nuanta potrivita.

Folosesti la final multa pudra

Pudra in exces iti face un aspect incarcat excesiv care nu te ajuta. Poti sa folosesti doar unde ai neaparata nevoie in strat mic.

Alegi sa te machiezi cu culori care nu sunt mate

Culorile mate te vor ajuta sa iti pastrezi un aspect tineresc pentru ca nu atrag atentia asupra ridurilor sau pielii care nu mai este ferma.

Conturarea facuta gresit

Atunci cand faci contouring-ul gresit, pot sa ai aspectul neplacut al fetei. Poti sa faci totul foarte light, fara mult material.

Nu ai grija de tenul tau

Baza oricarui machiaj care se aseaza bine este tenul care trebuie sa fie curat si ingrijit la orice varsta. Trebuie sa fie demachiat in fiecare seara si sa aplici creme hidratante si ser pentru ingrijirea acestuia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare