Machiaj & Cosmetica

#frumusete #ingirjire #femeie

10 lucruri zilnice pentru frumusetea ta

Frumusetea unei femei poate sta in lucruri simple, marunte. In cativa pasi simpli, poti avea acea frumusete naturala, de invidiat, pe care toate femeile si-o doresc. Nu trebuie decat sa ii acorzi corpului tau, cateva minute de ingrijire pe zi.

 

1 Dusuri zilnice

Fiecare zi trebuie sa inceapa si sa se termine cu un dus caldut, care sa iti curete pielea de celulele moarte adunate peste noapte si, evident, care sa te improspateze. Cauta un gel de dus cu o aroma savuroasa (fructe, flori etc) si foloseste-l cu incredere de cel putin doua ori pe zi.

 

2 Demachierea

La fel ca si dusul, demachierea tenului, a gatului si a decolteului trebuie facuta de doua ori pe zi: o data dimineata si o data seara. Demachierea de dimineata are rolul de a purifica tenul si de a elimina sebumul si grasimile care ies la suprafata epidermei pe timpul noptii, in timp ce demachierea de seara este recomandata pentru a scapa de cosmeticele folosite de-a lungul zilei, de praful, transpiratia si poluarea pe care tenul tau le absoarbe ca un burete.

 

3  Hidratarea pielii

Dupa fiecare demachiere/dus, aplica o crema hidratanta . Este bine ca hidratarea sa fie facuta imediat dupa dus deoarece atunci porii sunt deschisi, iar epiderma isi ia din crema, toate substantele de care are nevoie. Insista in zona coatelor si a genunchilor, unde pielea are tendinta sa se usuce mult mai usor.

 

4  Bea lichide

Pentru o piele frumoasa si hidratata, bea cat mai multe lichide, mai ales in zilele toride. Acestea vor pastra nivelul optim de hidratare a pielii.

 

5 Protectie solara

Indiferent de anotimp, pielea ta are nevoie de protectie solara, insa vara cu atat mai mult. Cumpara o crema hidratanta sau vitaminizanta, cu factor de protectie (cel putin SPF 10 +) pe care sa o aplici in fiecare zi, inainte de a iesi din casa. Aceasta crema este o garantie ca pielea ta nu va imbatrani prematur si ca nu te vei confrunta cu diverse afectiuni ale pielii.

 

6 Folosirea deodorantului

Sub forma de spray sau stick, utilizarea unui deodorant este absolut necesara dupa fiecare dus. Acesta are rolul de a-ti oferi prospetime de-a lungul zilei si de a te feri de transpiratia jenanta. Nu te sfii sa tii mereu un deodorant mic in geanta, pentru cazurile de urgenta.

 

7 Un strop de parfum

Dupa antiperspirant se aplica si un parfum, insa in cantitate moderata, in functie de nevoile corpului fiecaruia. In acest fel, coprul tau va degaja o aroma placuta intreaga zi. Opteaza pentru un parfum usor, de zi, floral sau fructat si evita sa il aplici in cantitati mari pentru ca risti sa ii sufoci pe cei de langa tine (masina, birou etc). Pentru seara, poti folosi parfumuri mai dulci, mai puternice si eventual intr-o cantitate ceva mai mare.

 

8 Un pic de blush

Daca nu esti adepta machiajelor, da totusi putina culoare tenului tau cu un pic de fard de obraz . Acesta iti va lumina si improspata chipul, mai ales daca vei utiliza nuante calde, usor sidefate.

 

9 Aranjarea parului

Daca vrei sa arati spectaculos, trebuie sa stii ca o poti face fara prea mult efort. Chiar si o coada stransa la spate, o coada impletita sau un coc simplu poate arata minunat daca ii acorzi 5 minute din timpul tau. Plus de asta, cu un accesoriu pe masura (un elastic haios, o clama cu cateva pietricele etc) vei arata senzational.

 

10 O bijuterie/accesoriu

Fie ca este vorba de o pereche de cercei, un colier, o brosa sau o bratara, un accesoriu iti va inviora tinuta si te va face sa arati mai bine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare