Do it yourself

# ingrijire corporala acasa #ingrijire corporala #ingrijire personala

Salon de frumusete la tine acasa: trucuri de ingrijire de la femei care au schimbat istoria lumii

Preocuparea pentru aspectul fizic este adanc inradacinata in firea noastra. Dante Alighieri spunea acum sute de ani ca „Frumusetea trezeste sufletul la viata‟. Dar cum omul este o fiinta subiectiva, fiecare priveste frumusetea prin ochii proprii. Cu toate acestea, istoria lumii, de la geneza si pana in prezent, ne-a invatat ca o femeie puternica, determinata si frumoasa poate face planeta sa se invarta in jurul ei.

Ne gandim, spre exemplu, la vestitele curtezane franceze, la misterioasele gheise, la Grace Kelly, iar lista e vasta si poate continua la nesfarsit. Aceste femei detineau trucuri de frumusete care pot sa fie folosite si astazi. Sunt mici secrete de infrumusetare pe care orice femeie poate sa le aplice din confortul casei sale.

Nu este nevoie sa fii reincarnarea Cleopatrei sau Jessica Alba pentru a cunoaste si a folosi ingredientele oferite de natura. Intoarcerea la aceasta este un trend care speram sa nu piara niciodata si sa fie din ce in ce mai folosit de doamne si domnisoare.

In articolul de azi vorbim despre ingrediente din vechime pe care oricine le poate folosi si despre ritualuri de frumusete pe care orice femeie care se iubeste ar trebui sa le includa in rutina zilnica.

Cleopatra, regina Egiptului

Mierea este un ingredient extraordinar, cu proprietati terapeutice, bogata in antioxidanti si antiseptica. Cunoscuta pentru beneficiile ei, mierea era foarte des folosita in Egiptul Antic. Cleopatra, frumoasa tarii faraonilor, era recunoscuta pentru ingrijirea pe care o acorda propriului corp. Ea era constienta de faptul ca trecerea timpului lasa urme inevitabile pe piele. Astfel, izvoarele istorice atesta ca ea insasi isi pregatea creme si emulsii din miere sau aloe vera. In fiecare zi isi aplica pe ten o emulsie din miere, aloe vera si apa termala, pe care o lasa la macerat.

De altfel, nu este nicio exagerare ca regina Egiptului facea zilnic baie in lapte de magarita. Este un ingredient spectaculos, fiind folosit inca de-acum 2000 de ani in tratarea astmului sau a eczemelor. Compozitia biochimica a acestuia este apropiata de cea a laptelui matern, fiind astfel bine absorbit de organismul uman.

Recomandam sa folositi cat mai des laptele de magarita nu doar pentru consumul propriu, dar si in prepararea mastilor de casa. Incercati sa utilizati sapunul din lapte de magarita, acesta fiind excelent pentru pielea sensibila sau alergica.

Grace Kelly, frumoasa printesa de la Hollywood

Grace Kelly era o femeie foarte frumoasa, delicata si extrem de rafinata. Cu toate ca a avut un destin tragic, a lasat in urma ei nu doar o cariera impresionanta in film, dar a creat o generatie. O generatie de printi si printese frumosi ca ea, discreti si iubiti de popor.

Grace Kelly isi ingrijea foarte mult pielea, considerand ca hidratarea face diferenta. Nu se despartea de crema de maini niciodata. De altfel, pielea mainilor este foarte sensibila, asa ca hidratarea din abundenta este o misiune in sine. Poti sa iti faci chiar acasa creme de maini pe gustul tau.

Ce ai zice de o crema cu unt de shea, cacao si miere? Procedura este foarte simpla! Ai nevoie de o lingura de unt de shea, pe care il topesti într-un vas la foc mic. Adaugi o lingurita de cacao si una de miere. Le amesteci bine si, dupa preferinte, poti adauga trei, patru picaturi de vitamina E. Depoziteaza crema obtinuta intr-un borcanel si foloseste-o cat de repede poti.

Imparateasa Sissi, cea mai incantatoare femeie a Europei

Imparateasa Elisabeta a Austriei a fost printre cele mai frumoase femei din secolul al XIX-lea. Astazi ea este un adevarat brand de tara pentru austrieci, iar parul ei castaniu, lung pana la genunchi, este aproape la fel de faimos ca ea. Sissi era cunoscuta pentru micile bizarerii in materie de frumusete si silueta pe care le folosea.

Pentru a avea un ten stralucitor poti imprumuta de la ea obiceiul de a folosi oua in mastile pe care le pregatesti acasa. Daca ai un par deshidratat si lipsit de stralucire, foloseste ingrediente precum un avocado copt si bine pisat, doua oua, o lingurita de ulei de cocos si o lingurita de miere. Acestea contin potasiu si vitamine precum C, B9 si E, care iti vor lasa parul matasos.

Nu trebuie sa cheltuiesti o avere pentru a arata ca scoasa din cutie. Foloseste-te de ceea ce Mama Natura ne-a daruit cu atata drag. Ingredientele naturale sunt la tot pasul, pregatite sa iti destainuie din tainele lor. Si tu poti sa fii Cleopatra si sa te simti ca o adevarata regina, frumoasa in pielea ta!

 Sursa foto: Shutterstock

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului