Do it yourself

#remedii antimatreata #antimatreata #scapa de matreata #matreata

Matreata? 7 metode naturale care te ajuta sa scapi rapid de aceasta problema!

Matreata reprezinta o problema care afecteaza multe persoane, avand drept cauze posibile existenta unei pieli uscate sau o sensibilitate crescuta la anumite produse de par. Cu toate ca pe piata exista numeroase produse de ingrijire a parului concepute special pentru a trata matreata, acestea nu ofera intotdeauna rezultatele dorite.

De aceea, iata sapte metode naturale si rapide care te vor ajuta sa scapi de matreata.

1. Uleiul de cocos

Uleiul de cocos are numeroase beneficii pentru sanatate, existand posibilitatea de a fi folosit atat pe cale interna, cat si externa prin aplicarea sa pe par sau pe piele.

Folosit pe par, uleiul de cocos hraneste firul pentru a il lasa mai moale, dar are efecte si asupra matretii. Acesta hidrateaza pielea, previne uscaciunea si trateaza eczemele, reducand astfel sansele de aparitie a matretii.

2. Otetul de mere

Cu toate ca nu are un miros tocmai placut, otetul de mere iti poate fi util nu doar in mancare, ci si pentru a favoriza pierderea in greutate sau a te scapa de matreata. Aplica cateva picaturi de otet de mere atunci cand iti samponezi parul sau amesteca-l cu alte uleiuri esentiale si pulverizeaza-l pe par. Acesta va elimina celulele moarte si va echilibra pH-ul scalpului.

3. Uleiul de arbore de ceai

Acest tip de ulei este folosit din vremuri stravechi pentru tratarea diverselor tipuri de afectiuni precum acneea, fiind recomandat de proprietatile sale antiinflamatorii si antimicrobiene. Astfel, uleiul de arbore de ceai iti poate fi un bun aliat pentru a ameliora matreata.

Evita insa sa il aplici direct pe piele, in special daca ai o piele mai sensibila. Cel mai indicat este sa adaugi cateva picaturi intr-un alt tip de ulei.

4. Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu nu trebuie sa lipseasca din casa ta, acesta avand multiple beneficii, mai ales asupra sanatatii parului tau. Acesta actioneaza asemenea unui exfoliant, eliminand cu blandete celulele moarte de la nivelul scalpului si reducand senzatia de mancarime.

Adauga bicarbonat de sodiu pe parul umed, maseaza scalpul si lasa-l sa actioneze pentru aproximativ doua minute. Apoi iti poti sampona si ingriji parul ca de obicei.

5. Aspirina

Unul dintre compusii principali care se gasesc in aspirina este acidul salicilic, cunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatorii. In afara de aspirina, acidul salicilic se gaseste si in multe tipuri de sampoane create special pentru a elimina matreata.

Remediul cu aspirina presupune zdrobirea a catorva pastile si adaugarea pulberei obtinute in sampon inainte de a spala parul.

6. Aloe vera

Gelul de Aloe vera este utilizat in variate tipuri de unguente si lotiuni pentru piele datorita proprietatilor antibacteriene si antifungice pe care le are. Astfel, acesta te poate ajuta pentru a reduce diferite tipuri de inflamatii si pentru a stopa aparitia matretii.

7. Elimina stresul

Nu in ultimul rand, indiferent de ce metoda naturala vei aplica pentru a te ajuta sa scapi de matreata, este putin probabil sa functioneze daca nu ai grija si de sanatatea mintala. Stresul nu provoaca matreata in mod direct, insa are efecte asupra uscaciunii scalpului si senzatiei de mancarime. Asadar, tine stresul sub control prin tehnici precum meditatie sau yoga, iar parul tau iti va multumi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare