Do it yourself

#creare esarfe #esarfe sic #esarfa #diy #do it yourself # proiecte diy

Invata sa iti faci singura esarfe sic

S-a dus vremea fularelor si pana ce soarele va incalzi de-a binelea e timpul pentru esarfe. Daca observi ca nu ai o colectie tocmai impresionanta de esarfe, nu intra in panica. Foloseste-ti imaginatia si indemanarea si fa-ti cateva piese inedite. Iata cateva idei interesante:

Cu pompoane

Sursa foto: small-good-things

In mercerii gasesti seturi cu pompoane de toate culorile si marimile. Pentru o esarfa circulara ai nevoie cam de 60 de bucati, in vreme ce pentru un sal ai putea dubla cifra. Mai ai nevoie de un ac de canava si de ata grosuta din bumbac. Coase pompoanele pe tivul esarfei incercand sa le asezi la distanta egala si cat mai jucaus cu putinta. In jumatate de ora ai o esarfa ca noua pe care o vei putea asorta la o multime de tinute.

Din tul

Sursa foto: abeautifulmess.typepad.com

Ai nevoie de o bucata de tul lunga cam de doi metri si lata de 30-40 de centimetri. Alege un tul cu buline pentru un efect mai interesant. Mai ai nevoie de un batir de ata elastica in aceeasi nuanta cu materialul si de un ac de canava.

Sursa foto: abeautifulmess.typepad.com

Imparte latimea fasiei de tul in 3 parti si coase pe lungime ata elastica, avand grija sa strangi usor. Ai obtinut rapid o esarfa asa cum sigur nu mai are niciuna dintre colegele tale.

Din fasii multicolore

Sursa foto: diy-enthusiasts.com

Cateva tricouri vechi, pe care nu le mai porti, pot fi mult mai mult decat o banala carpa de praf. Taie cam 20 de panglici late de 2-3 centimetri astfel incat sa obtii fasii circulare. Aduna-le pe toate la un loc si intinde-le bine cu mainile, astfel incat, atunci cand tesatura isi revine la dimensiunea normala, fasiile sa se ruleze singure. Poti purta acest gen de esarfa intr-o multime de moduri cu putinta: fie o prinzi la mijloc cu un inel, fie o rulezi in jurul gatului sau o lasi sa atarne precum un colier lung.

Cu inimioare

Sursa foto: lazy-saturdays.com

Si pentru ca e primavara, anotimpul iubirii, atunci ti-ar prinde bine o esarfa cu inimioare foarte romantica. Alege o esarfa circulara simpla, uni. Mai ai nevoie de un spray auriu special pentru tesaturi si de o bucata de carton din care sa faci sablonul pentru inimioare. Intinde bine materialul si aplica spray-ul creand din loc in loc inimioare stralucitoare.

Sursa foto principala: wallpaperstock.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare