Do it yourself

#cum faci sampon acasa #creare sampon #sampon

Cum iti prepari acasa un sampon natural, fara chimicale

Majoritatea produselor cosmetice din comert contina chimicale, care in timp pot fi daunatoare pentru sanatate. Pentru a evita complicatiile, poti sa iti prepari acasa produse de ingrijire, cu ingrediente ieftine si sigure.

 

Pentru par, poti sa iti prepari singura un sampon natural, care nu contine celebrul laurilsulfat de sodiu (SLS), un compus legat de aparitia aftelor. Dincolo de functia sa de a crea spuma, acest sulfat a fost mult timp pus la indoiala pentru posibila sa toxicologie si chiar pentru un potential efect cancerigen.

O alternativa naturala si sanatoasa este samponul natural cu otet de mere si bicarbonat.

De ce ingrediente ai nevoie:

- Bicarbonat de sodiu, un element care poate fi utilizat pentru eliminarea murdariei din par, potrivit unei cercetari publicate de Universitatea Nationala din Altiplano (Peru) in care sunt studiate efectele bicarbonatului asupra sanatatii bucale.

- Otet de mere, care a dovedit beneficii antifungice si care poate fi de mare ajutor in tratarea matretii.

- Doua sticle de plastic.

Cum prepari samponul natural cu otet de mere si bicarbonat

Amesteca o lingura de bicarbonat cu un pahar de apa calda pana se dizolva. Cu acest amestec umple prima sticla. Acest prim amestec actioneaza ca un sampon. Poti mari sau reduce cantitatea de bicarbonat, in functie de cat de gras ai parul sau mai uscat, dar acest lucru nu a fost dovedit. Ulterior, combina un sfert de pahar de otet de mere cu un pahar cu apa si umple a doua sticla. Acest al doilea amestec actioneaza ca un balsam.

Cum se foloseste

Aplica amestecul pe parul umed si maseaza scalpul. Clateste apoi bine cu apa si aplica balsamul cu otet. Maseaza din nou si clateste. Poti adauga si uleiuri esentiale, pentru un miros frumos si pentru a imbunatati proprietatile samponului. Spre exemplu, uleiul de arbore de ceai ajuta daca ai matreata, potrivit site-ului medical al Clinicii Mayo.

De asemenea, uleiul de rozmarin ajuta la prevenirea caderii parului, iar uleiul de lavanda relaxeaza pielea capului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului