Do it yourself

#preparare masti acasa # preparare masti #masti faciale #masti

5 masti faciale pe care sa le prepari acasa

Ritualurile de ingrijire ale femeilor sunt complexe, ele incluzand o multitudine de forme de curatare a fetei si tenului, de scoatere a punctelor negre, de hidratare sau matifiere, etc. Iata cinci tipuri de masti faciale pe care le poti face chiar la tine acasa:

Mastile de fata cu lapte

Mastile de lapte se formeaza din ¼ cupa de lapte praf amestecat cu apa pana cand formeaza o pasta destul de groasa. Aceasta se aplica pe toata suprafata tenului si se lasa sa se usuce complet. Apoi, cu blandete, se spala cu apa calduta si se indeparteaza complet. Fata va fi luminoasa si hidratata, reintinerita.

Mastile de fata cu ovaz

Daca esti in cautarea unei masti care sa iti curete fata imediat si sa te lase aratand superb, atunci trebuie sa incerci masca cu ovaz. Ea se prepara amestecand ½ cupa de apa fierbinte, dar nu clocotita si 1/3 cupa de ovaz. Dupa ce apa si ovazul s-au asezat timp de 3 minute se adauga doua linguri de iaurt, 2 linguri de miere, si un albus de ou mic. Pe fata se intinde un strat subtire din acest amestec si se lasa la uscat timp de 10-15 minute. Apoi se spala cu apa calda. Este necesar ca in chiuveta sa existe si o strecuratoare peste zona de scurgere pentru ca este bine sa nu se infunde.

Mastile de fata cu iaurt

Nu este necesar sa mergi la SPA pentru a iti ajuta tenul cu o mica schimbare. Pentru a curata fata si a micsora porii, poti sa iti pui iaurt simplu si sa il lasi sa actioneze aproximativ 20 de minute pe fata. Pentru o masca revitalizanta, trebuie sa amesteci o lingura de iaurt cu sucul de la ¼ din sucul de la o felie de portocala, un pic de pulpa de la portocala si o lingura de aloe. Aceasta varianta de masca de iaurt se lasa pe fata minim 5 minute pana cand se indeparteaza cu ajutotul apei calde.

Mastile de fata cu lamaie

Lamaile contin AHA si BHA, acid care indeparteaza celulele moarte si ajuta la curatarea si indepartarea punctelor negre, acnee sau decolorare. O asemenea masca se prepara folosind sucul de la lamaie intreaga cu ¼ cupa de ulei de masline sau ulei dulce de migdale. Alta varianta este aceea ce implica amestecarea a ½ suc dintr-o lamaie cu o lingura de miere. Se aplica pe fata, se astepta 15 minute si se indeparteaza spaland cu apa calda.

Mastile de fata cu miere

Pentru acest tip de masca, se amesteca 2/3 cupa de ovaz instant si se incalzesc in ½ cupa de apa fierbinte pentru aproximativ 5 minute, pana cand mixtura se ingroasa. Cat timp astepti, poti sa pui intr-un blender un mar fara coaja cu 2 linguri de iaurt, 2 linguri de miere si un albus de ou. Se amesteca 45 de secunde si apoi se adauga mixul cu ovaz, dupa care inca 20 de secunde. Se lasa pe fata 15 minute.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare