Accesorii

#ochelari de soare #ochelari #ochi de pisica

Trend alert: ochelarii "ochi de pisica"

Inspiratia retro pentru noul sezon include si o revenire a unui trend clasic: ochelarii "ochi de pisica". Fie ca e vorba de ochelari de soare sau de rame pentru ochelari de vedere, "ochii de pisica" au revenit in forta in acest sezon.

Ochelarii "ochi de pisica" au devenit faimosi in anii 60, purtati de Audrey Hepburn in "Mic dejun la Tiffany". De la un look elegant si sofisticat, ochelarii au devenit sexy atunci cand Marilyn Monroe i-a purtat in "Cum sa te mariti cu un milionar".

In aceasta primavara, ochelarii "ochi de pisica" au revenit in preferintele stilistilor in toate formele consacrate de-a lungul anilor.

Revenirea acestor ochelari a inceput odata cu sezonul toamna iarna 2010-2011, cand modelele i-au purtat la prezentarea colectiei Prada.

Prada. Sursa foto: Fashionising.com

Pentru primavara 2011 , ochelarii de soare au putut fi vazuti insotind diverse colectii, de la Christian Dior la Calvin Klein.

In timp ce Giles Deacon si Jeremy Scott au preferat look-ul retro pentru primavara 2011, forme mai subtile ale ochelarilor "ochi de pisica" au fost vazute pe podium la prezentarile Paul Smith, Tommy Hilfiger si Twenty8Twelve.

Fie ca e vorba de ochelari cu adevarat retro sau de linii retro adaptate modern, ochelarii „ochi de pisica” vor face probabil furori in acest sezon, mai ales ca sunt prezenti si in noua colectie Ray-Ban.

Giles Deacon. Sursa foto: Fashionising.com

 

Cum sa porti ochelarii "ochi de pisica"

 

Designul ultra-feminin al acestor ochelari, insotit de look-ul retro, nu este insa recomandat tuturor femeilor. Forma fetei este un factor important in decizia de a adopta acest trend.

Pentru femeile cu fata patrata sau in forma de romb, cea mai buna alegere sunt ochelarii "ochi de pisica" cu margini rotunjite, fara colturi ascutite.

O fata rotunda va fi pusa cel mai bine in valoare de ochelari cu margini mai ascutite, sau de rame mari curbate in sus la colturi.

Pentru a gasi perechea de ochelari potrivita pentru tine, cea mai buna solutie este incercarea unui numar cat mai mare de ochelari "ochi de pisica", inainte de alegerea finala.

Daca planuiesti sa adopti acest trend pentru toata vara, tine cont de schimbarile de look pe care le-ai planuit in perioada urmatoare. Chiar daca arata foarte bine cu tunsoarea ta actuala, ochelarii de soare ti-ar putea incadra diferit fata cu o lungime diferita a parului.

Deoarece tendintele retro ale acestui sezon provin din mai multe decade, stilistii recomanda mai multa atentie la alegerea combinatiilor. Hainele inspirate din anii 70 se potrivesc mai bine cu ochelarii rotunzi.

Combinata cu ochelarii "ochi de pisica", fusta creion creeaza un look sofisticat, urban chic.

Jeremy Scott. Sursa foto: Fashionising.com

Chiar daca "ochii de pisica" sunt o tendinta in aceasta vara mai mult pentru ochelari de soare, nu exista niciun motiv pentru care nu sunt potriviti si pentru ochelarii de vedere.

Indiferent daca porti ochelari de placere sau de nevoie, tine cont de trenduri pentru un look hot in acest sezon.

Daca alegi sa porti ochelari "ochi de pisica" in fiecare zi, cauta o pereche care sa mentina linia generala a trendului intr-un mod mai discret.

Ray-Ban. Sursa foto: Bloomingdales.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare