Accesorii

#incaltaminte #accesorii #sezon #estival #sandale #model #tendinte #2010 #moda #stil #primavara-vara

Pantofi si sandale primavara-vara 2010

Vremea racoroasa nu ne-a parasit inca si bocancii, cizmele si botinele ne stau aproape in continuare pentru a ne feri de interperiile de afara. Acest lucru nu ne opreste insa sa trecem in revista colectiile primavara/vara din 2010. Vom fi astfel informate din timp asupra modelelor de pantofi si sandale ce se vor purta anul acesta si sezonul estival nu ne va lua pe nepregatite.

Pentru vara lui 2010, creatorii de moda propun un stil boem in materie de incaltaminte. Fie ca sunt cu talpa joasa, fie ca sunt inalte, sandalele din colectiile estivale ni se prezinta in felurite forme pe gustul tuturor.

Stilul spre care s-au indreptat designerii in crearea pantofilor pentru primavara/vara nu difera foarte mult de incaltamintea croita pentru sezonul rece, insa bineinteles adaptata unor temperaturi ridicate .

 

Modele cu motive tribale

 

Astfel vom reintalni modelele decupate, de inspiratie romana, sandalele cu motive tribale si varful decupat, specific  in sezonul rece.

Vara aceasta foarte la moda sunt motivele tribale. Permisive si la indemana, acestea pot fi asortate usor cu rochii, pantaloni scurti sau jeansi.

 

Modele decupate de inspiratie romana

 

O alta atractie a sezonului cald 2010 il reprezinta modelele decupate, de inspiratie romana, designerii de top promovand ghetele sau cizmele pana la glezna cu aspect vintage, din piele intoarsa.

O nota discordanta fata de anul trecut in categoria accesorilor il reprezinta pe de alta parte inlocuirea franjurilor cu imprimeurile de inspiratie amerindiana.

Paleta cromatica care imbraca incaltarile din sezonul estival este compusa din bleumarin, rosu, auriu, negru si mai multe nuante de crem.

 

Imprimeuri geometrice si animal print

 

Un alt detaliu al sezonului care va urma il reprezinta imprimeurile ce decoreaza armonios noilor colectii in materie de pantofi.  Astfel, fie ca optezi pentru motive florale, desene grafice, geometrice sau pentru animal print, cu siguranta nu vei da gres si vei obtine un aer glamour si sofisticat.

Varful decupat, o nota distinctiva a sezonului rece ramane sa ne incalzeasca look-ul si in vara lui 2010. De altfel este mai potrivit sa-l vedem in rafturile magazinelor in perioada estivala decat iarna.

 

Influente punk / rock

 

Un alt detaliu care isi pastreaza pozitia in colectiile primavara-vara ale acestui an sunt influentele punk si rock. Sandalele sunt accesorizate cu fermoare suprapuse, berete care se repeta si catarame metalice. De altfel, aceasta influenta, se remarca, intr-o maniera mai subtila, si in cazul cizmelor de vara perforate.

Astfel fie ca sunt decupate, din plasa sau material textil, cu adaos din dantela, cu tocuri, platforma sau talpa joasa in stilul roman, pantofii si sandalele din primavara/vara 2010 vin intr-o forma variata, bogata si inedita pentru a ne desavarsi noul look estival.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului