Accesorii

#bijuterii #stil #accesorii #moda #frumusete #ingrijire #intretinere

Cum sa-ti intretii bijuteriile

Bijuteriile sunt prietenele cele mai bune ale unei femei si, asa cum ai grija de apropiatii tai, esti atenta la nevoile lor si incerci sa ai relatii armonioase cu acestia, asa trebuie sa ai grija si de pretioasele tale accesorii, nu-i asa?

Pentru asta nu trebuie decat sa fii atenta la cateva reguli simple de mentenanta a bijuteriilor si te vei putea bucura in liniste si pace de „prietenele tale” mult timp de acum incolo. Ce trebuie sa faci?

1 Ai grija ca intotdeauan sa pastrezi bijuteriile separat pentru a evita astfel ca acestea sa se zgarie. Aceasta regula se aplica in mod special in cazul perlelor, mai fragile de fel.

2 Cauza principala a deteriorarii bijuteriilor este contactul direct cu produsele pe baza de spray cum ar fi fixativul, deodorantul, apa sarata si detergentul. Astfel, evita aceste produse cand porti bijuterii.

3 Atunci cand te imbraci sa pleci undeva, ai grija sa-ti pui bijuteriile la final. Altfel risti sa le agati in haine si sa le deteriorezi. De asemenea, daca folosesti parfumul, asigura-te ca s-a uscat bine inainte sa-ti pui colierul sau cerceii.

4 Scoate-ti inelele de pe degete cand speli vasele. Este de preferat ca, atunci cand folosesti detergentul sau diverse alte solutii de curatat prin casa mai mult timp, sa nu porti bijuterii. Evita pe cat posibil contactul accesoriilor tale cu cu detergentii de curatare, deoarece acestia le grabesc deteriorarea.

5 Nu purta niciodata bijuterii cand iti faci baie, dormi sau faci exercitii. Pe langa faptul ca este incomod, le poate afecta si aspectul.

6 Nu purta bijuterii atunci cand esti pe plaja sau la piscina. Contactul prelungit cu sarea, razele ultra-violete sau clorul din piscina le deterioreaza.

7 Curata periodic bijuteriile cu o solutie speciala de curatare, cu scrum sau cu pasta de dinti. Pentru a le spala cat mai bine, foloseste-te de o periuta de dinti . Nu le lasa sa se usuce singure, ci sterge-le delicat cu un prosop foarte moale.
 

Sursa foto : www.wholesale-beadedjewelry.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare