Accesorii

#ochelari #ochelari de soare #vara #stat

Ce ochelari de soare purtam vara aceasta?

Desi sunt un accesoriu de sezon si nu pentru intregul an, ochelarii de soare au reprezentat dintotdeauna un punct de atractie in imaginatia oricarei fashioniste. Pe langa faptul ca te protejeaza de soare, ochelarii de soare au devenit in timp un detaliu important in configuratia stilului personal.

Adaptate fizionomiei dar si ultimelor tendinte, an de an, aceste accesorii au venit cu adaugiri, imbunatatiri menite sa satisfaca capriciile tuturor. Care sunt noutatile pentru vara lui 2010?

In principiu se mentin in trend ochelarii tip aviator, liniile si formele vintage, iar cromatica devine mult mai indrazneata. Sa vedem despre ce este vorba.

 

Ochelarii tip aviator, inca pe val

 

Foarte in voga in anul 2009, se pare ca acest tip de ochelar ramane pe pozitie si anul acesta. D&G si Ray Ban sunt doar cativa dintre cei care l-au adoptat in colectiile lor.

Astfel, casa de moda Dolce & Gabanna a lansat linia Gold, in timp ce Ray Ban a optat pentru a-si reinventa marca lor de referinta. Mai exact, acestia au scos editia Craft Leather, ochelarii de tip aviator cu insertii de piele naturala, modelata manual. Gama de culori oferita de Ray Ban pentru aceasta vara este foarte ofertanta: de la clasicul negru si argintiu polarizat pana la albastru.

www.prada.com,www.dolcegabbana.com

 

Discret si feminin

 

Pentru un look mai feminin, case de moda precum Prada, Chanel, Fendi, Tom Ford si Gucci au venit vara aceasta cu linii mai soft. Ramele sunt mai retro si imbina liniile ovale de la nivelul lentilei cu bratele subtiri. Insa, la fel ca anul trecut, se mentine aceeasi tendinta a minimalismului, motto-ul, pentru aceste case de moda, fiind „cu cat mai discret, cu atat mai bine”.

In ceea ce priveste cromatica lentilelor insa, paleta este mai indrazneata decat anii trecuti: rame albastre si lentile lila sau combinatia de rame albe si lentile negre fiind doar cateva exemple.

 

Stilul retro

 

Prada este adeptul principal al contrastului dintre rama alba si lentilele inchise la culoare, inspirate din stilul retro.

Aceasta casa de moda nu se opreste insa aici in ceea ce priveste paleta cromatica. Creative designerii Prada s-au jucat cu o serie de combinatii ametitoare, care par venite  din era disco. Astfel, rama este supradimensionata in nuante transparente combinate cu lentile verzi sau lila.

Colectia de ochelari prezentata de Chanel se defineste printr-un singur cuvant: „ultra-feminin”. Linia prezentata de Chanel are o pronuntata nota vintage, pe modelul tweed cu o serie de combinatii bicromatice cum ar fi de exemplu negru cu bej sau alb si negru cu gri. Forma ramelor este inspirata din trend-ul aviator sau glam-rock-ul cu bratele metalice. Lentilele sunt creionate in nuante de roz, albastru, maro sau culoarea mierii.www.gucci.comwww.chanel

 

Stilul urban: casual si comfortabil

 

Givenchy si Police pe de alta parte s-au mentinut in stilul urban: casual si comfortabil. Givenchi a incercat si o nota mai indrazneata, optand pentru conceptele futuriste.

Ray Ban ramane insa un trend in sine. Stilul „geek like” nu si-a pierdut din valoare ci din contra a luat amploare transformandu-se intr-un adevarat fenomen mondial. In capitalele modei de exemplu, in orice poza de street style cu ochelari de soare , acestia nu au cum sa nu fie macar cat de cat similari clasicilor Ray Ban.www.police.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare