Accesorii

#iarna #sosete #dresuri

Trend alert: cum sa porti sosetele si dresurile iarna aceasta

Marii designeri au pus un accent deosebit pe sosete si dresuri pentru acest sezon. Atunci cand vremea iti permite, adopta in sezonul rece trend-urile din aceasta toamna .

Sosetele pana la glezna si sosetele pana la genunchi se numara printre cele mai importante trenduri in acest sezon. Dresurile si colantii colorati au avut si ele o revenire spectaculoasa pe podiumul prezentarilor de moda pentru toamna-iarna 2010/2011.

 

Dresurile si colantii

 

In aceasta toamna, dresurile revin in forta. Colorate cu printr-uri si modele diferite, dresurile si colantii redevin o parte importanta a unei tinute feminine.

O tinuta clasica impune alegerea culorii dresului in functie de culoarea pantofilor si de textura hainelor din tinuta. Un dress negru merge insa cu aproape orice tinuta.

Dresurile si colantii in culori mai puternice pot revigora o tinuta lipsita de culoare. Pentru a tinuta chic, culorile sezonului variaza de la portocaliu si rosu pana la albastru si verde.

Culorile inchise iti vor subtia picioarele, iar dresurile negre si mate au cel mai puternic efect. Culorile puternice vor atrage atentia asupra picioarelor, asa ca va trebui sa alegi cu grija nuantele cele mai potrivite pentru tine.

Daca te atrag totusi colantii cu print-uri, alege-i pe cei cu modele mici. Atunci cand iti alegi tinuta, nu combina insa colantii in culori puternice cu alte articole vestimentare cu print-uri.

Sursa foto: ASOS.com

 

Sosetele pana la genunchi

 

Aerul tineresc de scolarita a revenit in aceasta toamna odata cu sosetele pana la genunchi. Nu iti cumpara insa sosete lungi inainte de a-ti consulta garderoba si a stabili care ar fi culorile cele mai potrivite pentru tine.

Sosetele pana la genunchi atrag atentia asupra coapselor. Daca pe femeile slabe si inalte merg de minune, acestea trebuie alese cu grija pentru a-ti pune in valoare punctele tari. In cazul in care simti ca sosetele pana deasupra genunchiului nu te flateaza, alege o pereche de sosete care se opresc imediat inainte de genunchi. Acestea vor accentua partea de jos a picioarelor tale si iti vor sublinia gleznele.

Alege sosete care sa nu fie prea stramte si care sa permita pielii sa respire.

In colectiile pentru toamna, Alexander Wang si Antonio Marras au prezentat tinute in care sosetele au fost prezente atat peste dresuri cat si direct pe piele. Evita un contrast prea puternic intre culoarea sosetelor si culoarea dresului.
Culorile care subtiaza cel mai mult si se numara printre trendurile acestui an sunt negrul, violetul si maro-ul. In cazul in care ai pielea maslinie, alege o nuanta mai deschisa pentru sosetele pana la genunchi.

Combinatia sosetelor pana la genunchi cu pantofii cu tocuri are efectul cel mai reusit daca alegi o pereche de sosete transparente.


Alexander Wang. Antonio Marras. Sursa foto: Style.com

 

Sosetele pana la glezna

 

Sosetele purtate cu sandale in aceasta vara sunt binevenite si in sezonul rece, daca inlocuiesti sandalele cu ghete pana la glezna.

Lasa sosetele sa se vada doar cativa centimetri deasupra ghetei si vei obtine un efect chic. Chiar daca trendul arata cel mai bine pe femeile inalte, exista o solutie si pentru cele mignone.

Combina sosetele pana la glezna cu pantofi cu toc si o rochie sau o fusta mini. Astfel, efectul de scurtare a picioarelor va fi contracarat. Evita accesoriile mari, de la coliere pana la curele si vei putea adopta cu succes acest trend.

Pentru un look degajat, alege sosetele subtiri, care sa contina si material elastic, deoarece o preche de sosete obisnuite din bumbac pot da un aspect prea gros.

Nu purta sosetele pana la glezna in aceeasi nuanta cu incaltamintea, dar evita si culorile aprinse. Cele mai hot culori pentru sosetele pana la glenza sunt gri si maro caramel.

Rag & Bone. Erdem. Sursa foto: Dailyfashionandstyle.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare