Accesorii

#accesorii #hand-made #bratara

Trei moduri simple de a confectiona o bratara

Daca simti nevoie tot timpul sa iti improspatezi look-ul, dar nu dispui si de bugetul necesar, atunci esti nevoita sa apelezi la niste trucuri. In loc sa dai fuga prin magazine, reinventeaza-ti accesoriile, oferindu-le o noua infatisare.

 

 

Metoda nr.1

Ai nevoie de:

  • bratara din lemn sau plastic
  • ata groasa, de diferite culori 
  • lipici

Alege o bratara lata sau subtire, in functie de preferintele tale. Important este ca suprafata acesteia sa fie simpla, fara sa aiba alt gen de accesorii. Da fuga la o mercerie sau cauta prin casa tot felul de ate mai groase, care sa serveasca drept materialul de baza pentru decorat. Pentru ca rezultatul sa dureze, ai nevoie de un lipici rezistent pentru orice fel de material.

Tot ce trebuie sa faci este sa infasori ata de-a lungul bratarii, cat mai strans, pentru a se fixa, pana cand acoperi toata suprafata. Poti opta pentru tot felul de culori, realizand modele simple sau complicate, in functie de imaginatia ta.  Important este ca le poti schimba oricand.

Fixeaza capetele atei atat la inceputul procesului, cat si la sfarsit cu un lipici rezistent si gata, ai obtinut o bratara hippie-chic.

Metoda nr. 2

Ai nevoie de:

  • bratara plastic sau lemn
  • hartie colorata
  • lipici
  • lac protector

Iata o modalitate simpla de a obtine o bratara plina de farmec, in fucte de stilul tau, de la vintage la modern. Cel mai important element inl constituie hartia decorativa . Alege print-ul care te inspira, pentru ca acesta va fi punctul culminant.

Masoara latimea bratarii, apoi decupeaza fasii din hartie, adaugand lungimii acestora inca un centimetru in plus, la ambele capete.

Lipeste fiecare fasie pe bratara, folosindu-te de un lipici rezistent pe orice material. Ai grija sa nu lasi spatii intre fasii si sa indepartezi surplusul de lipici.

In interiorul bratarii, uniformizeaza aspectul cu ajutorul unei benzi late care sa acopere perfect marginile fasiilor lipite anterior.

Adauga un lac protector, pentru a mari rezistenta in timp a print-ului bratarii.

Metoda nr. 3

Ai nevoie de:

  • panglica din catifea
  • brosa vintage

Gaseste o alta funtionalitate pentru obiectele pe care nu le mai folosesti. Tot ce trebuie sa faci este sa achizitionezi o panglica din catifea destul de lata, pentru ca pe aceasta vei aplica brosa.

Aspectul vintage al brosei va merge de minune cu delicatetea unui material precum catifeaua, insa ai grija sa alegi si culorile potrivite, astfel incat sa subliniezi pretiozitatea acestui accesoriu.

Nu ai nevoie de un sistem de prindere special, poti incheia bratara cu ajutorul unei fundite stylish.  In functie de momentul zilei, schimba panglica: un roz pal pentru o iesire romantica sau un negru dramatic pentru un party tarziu in noapte.

Sursa foto : marthastewart.com, craftstylish.com

Citeste si: 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare